9 Μάη – Ημέρα της Ευρώπης

EUROPE-DAY

9 Μάη – Ημέρα της Ευρώπης

Σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, αύριο 9 Μάη, μας καλεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να γιορτάσουμε την Ημέρα της Ευρώπης -της Ε.Ε. δηλαδή, που κλείνει φέτος 65 χρόνια- και τις αξίες που ενώνουν τα κράτη-μέλη της Ένωσης.

Την αδικία, την αστυνομοκρατία, τις μίζες, την υποταγή στις αγορές, την ανελευθερία, την αδιαφορία, την εκμετάλλευση, τη βία, τον υπερδανεισμό, την μισανθρωπία, τον κοινωνικό αυτοματισμό…

Την Ευρώπη δηλαδή, όπου τα νούμερα -κυριολεκτικά και μεταφορικά- βρίσκονται πάνω από τους ανθρώπους!

Χρόνια μας πολλά ! Να την χαιρόμαστε…

(Αγαπητέ Jo Di, μετά από όλα αυτά που έχουν συμβεί στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, φαντάσου να πρέπει να γιορτάσεις και την Ημέρα της Ευρώπης. Πρέπει να είσαι στο Ποτάμι, για να το κάνεις αυτό. Και όπως καταλαβαίνεις, το Ποτάμι θα γιορτάσει την Ημέρα της Ευρώπης γιατί τις υπόλοιπες μέρες γιορτάζει την Ημέρα του Μπόμπολα. Τέλος πάντων, η Ευρώπη ήταν μια γκόμενα του Δία, ο οποίος την γλέντησε, της έκανε μερικά κουτσουβελάκια και την ξαπόστειλε. Εγώ είμαι με τον Δία.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.