Αξιοπρέπεια

TsiprasΗ κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε νέο Μνημόνιο, αν και ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε επειδή υποσχέθηκε πως θα καταργήσει τα Μνημόνια και θα εφαρμόσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Η συμφωνία -με τις προτάσεις που έκανε η ελληνική κυβέρνηση- παρουσιάζεται ως βέβαιη, και τώρα θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή.

Δηλαδή, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα πρέπει να πάνε τώρα στη Βουλή, και να ψηφίσουν υπέρ αυτών για τα οποία κατηγορούσαν με λύσσα επί πέντε χρόνια τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Αν αυτή είναι η “πρώτη φορά αριστερά”, θα είναι και η τελευταία.

Αυτή η συμφωνία δεν πρέπει να περάσει.

Όταν εκλέγεσαι με σύνθημα την ελπίδα και την αξιοπρέπεια, πρέπει να έχεις αξιοπρέπεια.

Διαφορετικά, είσαι απατεώνας και άθλιος.

Και είσαι ακόμα πιο άθλιος επειδή υποστηρίζεις πως είσαι αριστερός, επικαλούμενος αγώνες αριστερών που δεν ζουν πια.

Η μια επιλογή για τον Αλέξη Τσίπρα είναι η προκήρυξη δημοψηφίσματος για τη συμφωνία.

Το δημοψήφισμα είναι δημοκρατικό και θα επιβεβαιώσει τη λαϊκή κυριαρχία, την οποία προβλέπει το Σύνταγμα αλλά όλες οι κυβερνήσεις το ξεχνάνε.

Κάτι μου λέει πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα πάει τη συμφωνία στη Βουλή αλλά σε δημοψήφισμα. Αν έχει ένστικτο επιβίωσης, αυτό θα κάνει. Η ευθύνη της συμφωνίας τον ξεπερνάει.

Η δεύτερη επιλογή είναι η παραίτηση.

Στις 6 Μαρτίου του 2015, έγραφα:
“Όταν ο Δημήτρης με ρώτησε τι θα έκανα εγώ, του είπα πως, αν ήμουν στην θέση του Τσίπρα και δεν με άφηναν οι Γερμανοί και οι ολιγάρχες να κυβερνήσω, θα δήλωνα παραίτηση και θα έλεγα στους Έλληνες και σε όλο τον κόσμο πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει δημοκρατία αλλά υπάρχει μόνο τυραννία, οπότε δεν υπάρχει λόγος να γίνονται εκλογές. Αυτή θα ήταν μια πολύ τίμια στάση.”

Αυτά.

(Είχα γράψει ξανά πως το πιο αστείο με αυτή την κυβέρνηση θα είναι πως το νέο Μνημόνιο -όπως και τα προηγούμενα- θα ανακοινωθεί με ενθουσιασμό και ευτυχία από τα παράνομα και χρεοκοπημένα ΜΜΕ των ολιγαρχών, τους οποίους η κυβέρνηση έλεγε πως θα διαλύσει. Παιδιά, μην τους διαλύετε τόσο πολύ. Έχω αρχίσει να τους λυπάμαι.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.