Να τι αποφασίσαμε στις εκλογές

kyrΚομπανιέρο Πιτσιρίκο,
Πρώτη φορά τόσο γέλιο, δεν λες τίποτα.
Γελάμε με τα χάλια μας.
Οι Έλληνες πολίτες κλήθηκαν στις πιο ανούσιες εκλογές και κατάφεραν να το τερματίσουν.

Επ’ ευκαιρίας, το κείμενο του Μανώλη για την αποχή ήταν αψεγάδιαστο και με έκανε να ντραπώ που μέχρι πριν λίγες μέρες ήμουν συνειδητά υπέρ της αποχής.

Είναι ένα από αυτά τα κείμενα που σε κάνει να αναρωτιέσαι, είτε συμφωνείς ή όχι.

Τέλος πάντων, στις 20 Σεπτεμβρίου ο ελληνικός λαός κλήθηκε να αποφασίσει, αν θέλει μνημόνιο με ΣΥΡΙΖΑ ή μνημόνιο με ΝΔ.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούσε σε μια τέτοια εκλογική αναμέτρηση να πατήσει πόδι.

Μπορούσε να βάλει 15 κόμματα στη Βουλή ή να ρίξει τόσο χαμηλά την …τρόικα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που να έπρεπε να συνεργαστούν μέχρι με τους χρυσαυγίτες για να τη βγάλουν τους επόμενους μήνες.

Αντιθέτως, ο ελληνικός λαός έδωσε μια αυτοκλωτσιά στα αχαμνά και αποφάσισε ότι ουδέν κακόν αμιγές καλού και ουδέν μονιμότερον του προσωρινού μνημονίου.

Αναρωτηθήκαμε, όμως, τι αποφασίσαμε στις 20 Σεπτεμβρίου, επιβραβεύοντας όλη την σαπίλα;

Θα σας πω εγώ τι αποφασίσαμε.

Αποφασίσαμε ότι το μνημόνιο είναι ευλογία για τον τόπο· και το ένα και το δύο και το τρία.

Αποφασίσαμε ότι έκαναν πολύ καλά το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που διέλυαν τη χώρα επί 40 έτη.

Αποφασίσαμε ότι δεν έγινε και τίποτα με τη Siemens, τα εξοπλιστικά, το Βατοπέδι, το Χρηματιστήριο, το PSI, τη λίστα Λαγκάρντ και τα εκατοντάδες σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης.

Αποφασίσαμε ότι δεν είναι λάθος που έχει μετατραπεί το Σύνταγμα σε κουρελόχαρτο ή που ένας τραπεζίτης ορίστηκε ως πρωθυπουργός από τις αγορές πριν 3 χρόνια.

Αποφασίσαμε ότι δεν μας νοιάζει να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Αποφασίσαμε ότι δεν πειράζει που Σημίτης και Καραμανλής μαγείρευαν και έτρωγαν για το χρέος.

Αποφασίσαμε ότι αυτό που έλειπε από τη χώρα ήταν ένα νεοναζιστικό κόμμα.

Αποφασίσαμε ότι δεν πειράζει που αυτό το νεοναζιστικό κόμμα σκότωσε τον Παύλο Φύσσα.

Αποφασίσαμε ότι δεν μας καίγεται καρφί που κλείνουν νοσοκομεία, σχολεία και παιδικοί σταθμοί, εξάλλου μια κοινωνία δεν έχει ανάγκη την Υγεία ή την Παιδεία, οπότε στα παπάκια μας που πεθαίνουν άνθρωποι στην Ελλάδα από την έλλειψη ασθενοφόρων, φαρμάκων, νοσοκομειακού υλικού, γιατρών ή ασφάλισης.

Αποφασίσαμε ότι δεν μας πειράζουν οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, οι εντολές Σαμαρά ή Τσίπρα και οι αντιδημοκρατικές εκτροπές.

Αποφασίσαμε ότι δεν μας πειράζει να μας ψεκάζουν χημικά τα ΜΑΤ όταν δεν παίζουν ποδόσφαιρο με τα κεφάλια μας.
Αποφασίσαμε ότι δεν είναι κακό να μας λένε λιγούρια και πεινασμένα σκυλιά, μόνο και μόνο επειδή είπαμε ένα ΟΧΙ ανάμεσα στα χιλιάδες ΝΑΙ.

Αποφασίσαμε ότι δεν μας πειράζει η εξοντωτική φορολογία.

Αποφασίσαμε ότι δεν μας πειράζει που έκλεισαν οι μισές επιχειρήσεις από το 2010 και μετά.

Αποφασίσαμε ότι είναι μικρή η πτώση του 25% του ΑΕΠ και αδιάφορη η οικονομική καταστροφή που υπέστη η Ελλάδα, που απλά τυγχάνει να είναι μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων 200 χρόνων.

Αποφασίσαμε ότι η χώρα έχει περισσότερο ανάγκη τον Πρετεντέρη, την Τρέμη, τον Παπαδημητρίου, τον Πορτοσάλτε, τον Καραμανλή, τον Κούλη, τον Φίλη, την Τζακρή, τον Μπόμπολα, τον Μηλιώνη, τον Μελισσανίδη, τον Μαρτίνο, τον Ρουβά, την Πρωτοψάλτη, τον Καφετζόπουλο, τον Σταύρο Θεοδωράκη, τον Κασιδιάρη, τον Άδωνι Γεωργιάδη, τον Βορίδη, τον Λεβέντη και τον Ψαριανό παρά οποιονδήποτε άλλο.

Αποφασίσαμε ότι η αλλαγή είναι για τους φλώρους.

Αποφασίσαμε ότι δεν μας πειράζουν οι κωλοτούμπες των πολιτικών.

Αποφασίσαμε ότι δεν μας πειράζει που η χώρα είναι ένα προτεκτοράτο.

Αποφασίσαμε ότι δεν μας πειράζει να ιδιωτικοποιηθεί το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα.

Αποφασίσαμε ότι δεν μας πειράζει να πέσουν και άλλο οι μισθοί ή οι συντάξεις μέχρι να φτάσουν στο ύψος των επιδομάτων, ενώ μικρό το κακό που αυτό έγινε για να μην πληρώσουν ούτε ένα φόρο οι εφοπλιστές και οι ολιγάρχες.

Αποφασίσαμε ότι δεν μας νοιάζει που τα ιδιωτικά κανάλια αρνούνται να πληρώσουν τους φόρους τους ή που έχουν καταλάβει τις δημόσιες συχνότητες.

Αποφασίσαμε ότι δεν έγινε και τίποτα που λιποθυμούν τα παιδιά μας στα σχολεία από την πείνα.

Αποφασίσαμε ότι δεν έχουν αυτοκτονήσει αρκετοί άνθρωποι μέχρι σήμερα και πως δεν είχε καμία αξία η ζωή όσων το έχουν πράξει ως τώρα.

Αποφασίσαμε το ίδιο για τους νεκρούς από τα μαγκάλια.

Αποφασίσαμε ότι δεν έγινε και τίποτα που έχουν φύγει με βαριά καρδιά 250.000 άνθρωποι (το 80% νέοι) στο εξωτερικό γιατί η Ελλάδα δεν θέλει πια ανθρώπους.

Αποφασίσαμε ότι δεν θέλουμε τους νέους ανθρώπους να χαμογελάνε και να ονειρεύονται.

Αποφασίσαμε ότι δεν μας πειράζει που μας φορτώσανε με ένα ανύπαρκτο χρέος οι ελληνικές, γαλλικές και γερμανικές τράπεζες, μαζί με τα σπασμένα όλων αυτών που έτρωγαν με χρυσά κουτάλια τα ΕΣΠΑ και τα Ντελόρ.

Αποφασίσαμε ότι δεν πειράζει που φαγώθηκαν τόσα χρήματα από τόσο λίγους, ενώ οι πολλοί σκοτωνόντουσαν σε δρόμους καραμανιόλες, σε άθλιες δουλειές και σε ράντζα στα νοσοκομεία.

Αποφασίσαμε ότι η ζωή στην Ελλάδα είναι πολύ ωραία και πως όλοι οι εγκληματίες είναι αθώοι.

Αποφασίσαμε ότι είναι μαλάκες όλοι αυτοί που έδωσαν τη ζωή τους για να ζήσουν τα παιδιά μας σε έναν καλύτερο κόσμο.

Αποφασίσαμε ότι η οικογενειοκρατία δεν πρέπει να χαθεί και ο μπάρμπας από την Κορώνη είναι αναγκαίος για την καταπολέμηση της διαφθοράς, τι λέω… ποια διαφθορά;

Αποφασίσαμε ότι οι χιλιάδες άστεγοι θα έπρεπε να πρόσεχαν ή το πολύ-πολύ να πέσουν στις ράγες καθώς μας είναι περιττοί.

Αποφασίσαμε ότι έχουν δίκιο όσοι λένε πως η χώρα δεν παράγει τίποτα οπότε πρέπει να ζει για τις επόμενες 2 χιλιετίες με δανεικά.

Αποφασίσαμε ότι είναι υπέρ του δημόσιου συμφέροντος να χαρίζονται 400.000 στρέμματα και να καταστρέφεται ένα ολόκληρο δάσος, για να πλουτίσει και άλλο ο μεγκακαναλάρχης.

Αποφασίσαμε ότι δεν πειράζει να χαρίζονται απλόχερα τόσα χρήματα στις τράπεζες.

Αποφασίσαμε ότι όλα αυτά που έγιναν στην Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια -και επιπρόσθετα στα προηγούμενα 40-, ήταν αποκύημα της φαντασίας μας και δεν υπάρχει κανένας λόγος να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Αποφασίσαμε ότι κακώς συστάθηκε επιτροπή λογιστικού ελέγχου του χρέους, επιτροπή για τα Μνημόνια και γενικά πως δεν υπάρχει λόγο να συστήνονται επιτροπές διερεύνησης πολιτικών εγκλημάτων.

Αποφασίσαμε πως καλύτερα σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή παρά μιας ώρας ελεύθερη ζωή.

Αυτά και πολλά άλλα αποφασίσαμε, θεωρώντας πως είναι πιο άξιος ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, το Ποτάμι, η ΧΑ, οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων από το ΕΠΑΜ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τη ΛΑΕ, άντε και το ΚΚΕ, αλλά πολύ περισσότερο στέκομαι στον συμβολισμό: προτιμάμε την σαπίλα παρά κάτι ενδεχομένως διαφορετικό.

Οι εκλογές δεν αλλάζουν τον κόσμο, αλλά πολλές φορές δείχνουν αν οι ψηφοφόροι έχουν τη διάθεση να το κάνουν.

Ούτε όσοι απείχαν έχουν δρομολογήσει μέχρι σήμερα κάτι διαφορετικό, γι’ αυτό και βράζουμε όλοι στο ίδιο καζάνι, ανεξαρτήτως αντίληψης.

Εύχομαι πάντως οι πρόσφατες εκλογές να ήταν άλλη μια μαλακία της στιγμής.

Για ένα πράγμα, εξάλλου είμαι 100% σίγουρος.

Θα έρθουν πολλές ανάλογες στιγμές, εντός και εκτός εκλογών.

Άλλες ανέμελες σαν την 20η Σεπτεμβρίου, άλλες πολύ σκληρές σαν αυτές που έρχονται με το τρίτο μνημόνιο και κάποιες από αυτές δεν θα σας επιτρέψουν να τη γλιτώσετε, προσποιούμενοι ξανά τα χάπατα.

Κανονίστε να βαράνε πάλι υπερωρίες τα μαλακόμετρα…

Ακόμα και αν κατά βάθος είστε χάπατα, δεν την γλιτώνετε την ώρα της ευθύνης.

Με εκτίμηση

Άρης

(Αγαπητέ Άρη, έγραψα αρκετές φορές πως οι λαοί δεν αυτοκτονούν, υπονοώντας πως οι Έλληνες θα αντιδράσουν. Μετά τις εκλογές της περασμένης Κυριακής, έχω αρχίσει να το ξανασκέφτομαι. Από την άλλη, ίσως είναι καλό να οδηγηθεί η χώρα στην απόλυτη σαπίλα. Αν και είναι κάπως παράδοξο να την οδηγούν στη σαπίλα οι πολίτες της. Αλλά δεν πειράζει, θα μας ξαναγράψει η Ιστορία. Άρη, εξαιρετικό το κείμενό σου. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.