Ευτυχώς που ψηφίστηκαν τα προαπαιτούμενα γιατί είχαμε μεγάλη αγωνία

vouliΜε την χτεσινή ψηφοφορία στη Βουλή εγκρίθηκαν τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης, ώστε να βαδίσει η χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης.

Τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ στην ελληνική Βουλή, αφού η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ που πέρασαν τα δυο πρώτα Μνημόνια -και ψήφισαν το τρίτο Μνημόνιο- έχουν γίνει αντιμνημονιακά κόμματα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ που θα καταργούσαν τα Μνημόνια -και πέρασαν το τρίτο Μνημόνιο- έχουν γίνει κάργα μνημονιακά κόμματα.

Βέβαια, δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν το τρίτο Μνημόνιο αλλά καταψήφισαν τα προαπαιτούμενα, αφού προαπαιτούμενο για να σε πάρουν στα σοβαρά είναι να μην είσαι εντελώς γελοίος σαν αυτούς.

Από την άλλη, είναι λογικό Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ να το παίζουν αντιμνημονιακοί, γιατί υπάρχουν ακόμα χιλιάδες μικρονοϊκοί που δεν έχουν αντιληφθεί πως η Βουλή σε ένα προτεκτοράτο δεν έχει κανένα νόημα, οπότε όλοι αυτοί θα πρέπει να συνεχίσουν να νομίζουν πως η χώρα έχει δημοκρατία.

Πάντως, οι τόνοι στη Βουλή δεν ανέβηκαν σε υψηλούς τόνους, αφού σύντομα ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ θα είναι κυβέρνηση παρέα -για να σώσουν ξανά όλοι μαζί τη χώρα-, οπότε δεν λέει τώρα να πλακώνονται στα βρισίδια, αφού είναι όλοι τους ξεπουλημένοι και μνημονιακοί.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αφού ξέπλυνε με το τρίτο Μνημόνιο τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σαμαρά, απείλησε χτες την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ πως καμία υπόθεση δεν έχει κλείσει, οπότε αντιλαμβανόμαστε πως, εκτός από αδίστακτος απατεώνας, είναι και καθυστερημένος, αλλά δεν πειράζει, αφού απευθύνεται σε χάπατα που τον ψήφισαν γιατί “έδωσε μάχες”.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε για μια ακόμα φορά πως ήρθε ο καιρός τα όνειρα να πάρουν εκδίκηση, και πως τα όνειρα θα εκδικηθούν αυτούς που έκαναν όνειρα, για να μάθουν άλλη φορά να μην ονειρεύονται.

Ο Αλέξης Τσίπρας παρείχε κάλυψη στον Αλέκο Φλαμπουράρη και τον Γιώργο Σταθάκη για την υπόθεση των πόθεν έσχες αλλά δεν χρειαζόταν, αφού μόνο η Βουλή μπορεί να τους ελέγξει, αλλά με τη σύνθεση που έχει η Βουλή σήμερα δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει βουλευτής ή υπουργός που θα αντιμετωπίσει πρόβλημα, ακόμα κι αν τον πιάσουν επ’ αυτοφώρω να τζουρνεύει τίποτα δισεκατομμύρια.

Πάντως, είναι χαρακτηριστικό για τα μυαλά που κουβαλάνε οι Έλληνες πως, σε μια χώρα που το δημοψήφισμα πριν από τρεις μήνες έδωσε 62% ΟΧΙ, το μόνο κόμμα που υπάρχει σήμερα στη Βουλή που να εκφράζει αυτό το ΟΧΙ είναι η Χρυσή Αυγή.

Επίσης, πολύ ωραίο είναι που οι Έλληνες ψήφισαν την πιο μνημονιακή Βουλή που θα μπορούσε να υπάρξει, και μετά είχαν αγωνία για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας αρλουμπολογούσε από το βήμα της Βουλής, μια κυρία σηκώθηκε όρθια στα θεωρεία και του φώναξε “Κύριε Τσίπρα, ο ελληνικός λαός ψήφισε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα” αλλά ο Τσίπρας δεν συγκινείται από κάτι τέτοια, γιατί, όταν χάσεις εντελώς την αξιοπρέπειά σου, έχεις γίνει πια κτήνος.

Στη συζήτηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ειπώθηκαν διάφορα που δεν έχουν καμία πολύτως σημασία, αλλά την παράσταση έκλεψε ο Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος χόρεψε ένα λεβέντικο ζεϊμπέκικο -με την Λιάνα Κανέλλη να του βαράει παλαμάκια-, οπότε δεν αποκλείεται σύντομα το ΚΚΕ να αποκαταστήσει πολιτικά και το τσιφτετέλι.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.