Η μάνα μου ψάχνει για δουλειά

GrandmotherΣήμερα το πρωί μου τηλεφώνησε η μητέρα μου και μου είπε πως, επειδή η σύνταξή της μειώνεται διαρκώς, θα πρέπει να ψάξει να βρει μια δουλειά.

“Να δεις που η σύνταξη θα πάει στα 360 ευρώ” μου λέει.

“ΣΥΡΙΖΑ μου ήθελες” της κάνω εγώ.

“Μα δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ” μου λέει.

“Το ξέρω” της λέω, “αλλά άσε με να σε πειράξω, γιατί είναι η φύση μου τέτοια. Πάντως, εμένα θα με βόλευε πολύ να είχες ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ για να σου την λέω συνέχεια.”.

Πολύ ανήσυχη η μητέρα μου με την διαρκή μείωση της σύνταξης. Υποθέτω πως το ίδιο θα συμβαίνει με όλους τους συνταξιούχους. Ευτυχώς που δεν είμαστε συνταξιούχοι, και τα οικονομικά μας είναι ανθηρά.

“Πρέπει να ψάξω να βρω μια δουλειά” μου λέει η μάνα μου.

“Γιατί δεν πας μετανάστης στην Γερμανία τώρα που είναι της μόδας να φεύγουν όλοι;” της λέω εγώ, “θα μου στέλνεις και μέιλ με τις εμπειρίες σου να τα ανεβάζω στο μπλογκ. Θα γράφεις και με ψευδώνυμο: Γκρικ Γκασταρμπάιτερ.”.

Η μάνα μου με αγνοεί -έχει συνηθίσει τόσα χρόνια στις αρλούμπες μου- και μου λέει με αποφασιστικότητα “Θα βρω έναν γέρο ή μια γριά να φυλάω”.

“Πας καλά, ρε μάνα, είσαι 72 χρονών, η πλάτη σου και η μέση σου έχουν διαλυθεί και θα πας να φυλάς τον γέρο και την γριά; Γιατί, εσύ τι είσαι, μπεμπέκα;”

“Αντέχω εγώ” μου κάνει η μάνα μου.

“Ναι, το ξέρω πως αντέχεις” της λέω, “το θυμάμαι που σε έσπρωχνα με το καροτσάκι στο νοσοκομείο, τότε που σου είχε έρθει η έμπνευση να πας με τις φίλες σου να κάνετε ορειβασία στον Όλυμπο και έπεσες στην πλαγιά και σηκώθηκαν πέντε ελικόπτερα για να σε βρουν κασάτη στην χαράδρα”.

“Όταν τα παιδιά δεν φροντίζουν τους γονείς, οι γονείς είναι υποχρεωμένοι να φροντίσουν τον εαυτό τους” μου κάνει η μάνα μου με το γνωστό ποντιακό της ύφος.

“Τώρα μου την λες;” της κάνω, “Κοίτα, μάνα, κάτσε εκεί που κάθεσαι, και παίρνε τη σύνταξη, και να λες και ευχαριστώ. Άντε, γιατί, αν πάθεις κάνα κακό, θα πρέπει να πάω να δουλέψω εγώ, κι εγώ δεν πρέπει να δουλέψω, γιατί προσπαθώ να ανατρέψω το σύστημα, μην κάνοντας τίποτα”.

“Πρέπει να βρω μια γριά ή έναν γέρο” επιμένει η μάνα μου που αισθάνεται 20 χρονών.

“Μάνα, αν το έχεις αποφασίσει, καλύτερα να βρεις έναν γέρο αλλά κοίτα να είναι πλούσιος, ώστε, όταν τα τινάξει, να σου αφήσει και την περιουσία.”

“Για δουλειά ψάχνω, όχι για έρωτες”

“Αλλά και γριά να βρεις, εγώ δεν πρόκειται να σε παρεξηγήσω γιατί αφενός είσαι πολύ ερωτεύσιμη και αφετέρου εγώ δεν έχω τέτοια κολλήματα με τα μικροαστικά ταμπού και τις προκαταλήψεις. Καλή και πλούσια να είναι μόνο” συνεχίζω απτόητος εγώ.

Η μάνα μου συνεχίζει να με αγνοεί.

“Ναι, αλλά πού να βρω μια γριά ή έναν γέρο;”

“Εγώ θα σου βρω” της λέω.

“Πού;” μου κάνει.

“Θα βάλω αγγελία στο μπλογκ. Η μάνα του πιτσιρίκου ψάχνει για μια γριά ή έναν γέρο.”

Και την έβαλα.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν στο pitsiriko@gmail.com

Ευχαριστώ.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.