Ζώδια 2016

baby zodiacΟ πιτσιρίκος γράφει τα Ζώδια για το 2016 -μόνο για τους αναγνώστες του μπλογκ του- και βάζει φωτιά στα τόπια. Καλή χρονιά!

ΚΡΙΟΣ

Το 2016 είναι η χρονιά σου. Βέβαια, εκατομμύρια Κριοί θα τα τινάξουν μέσα στο 2016, αλλά, ακόμα κι αν είσαι ένας απ’ αυτούς, δεν πειράζει• θα βρεις επιτέλους την ησυχία σου και θα πάψεις να ανησυχείς για το νοίκι και για το πότε θα έρθει ο Δίας στο ζώδιό σου. Φέτος θα αισθανθείς πολύ δυνατός και σίγουρος για τον εαυτό σου. Να θυμάσαι πως τις μεγαλύτερες κατραπακιές τις τρώμε, όταν νιώθουμε σιγουριά. Δεν στουκάρουν με το αεροπλάνο στο βουνό οι νέοι πιλότοι• στουκάρουν αυτοί που έχουν χιλιάδες ώρες πτήσης και κωλοβαράνε μέσα στο κόκπιτ. Επίσης, θα νιώσεις έντονα τη διάθεση να προσφέρεις στο κοινωνικό σύνολο και να βοηθήσεις τους συνανθρώπους σου. Άσε τις μαλακίες και κοίτα να διορθώσεις τα δικά σου τα χάλια. Αρκετά προβλήματα έχεις, μην αρχίσεις να το παίζεις Μητέρα Τερέζα. Οι δουλειές σου θα πάνε πολύ καλά και θα βγάλεις λεφτά με τη σέσουλα. Αυτό θα τραβήξει πάνω σου την προσοχή ληστών και απαγωγέων και σε βλέπω μέσα σε κανένα χαντάκι, αν και δεν αποκλείεται οι απαγωγείς να σε κάψουν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Θα ζήσεις μεγάλες ερωτικές στιγμές –πριν σε κάψουν- αλλά μην ενθουσιάζεσαι• είσαι Κριός και η μοίρα σου είναι να τρως κέρατο. Άλλωστε, το τραβάει ο οργανισμός σου.

ΤΑΥΡΟΣ

Νομίζεις πως η προηγούμενη χρονιά ήταν άσχημη για σένα, αλλά το 2016 θα σε κάνει να την νοσταλγήσεις. Δεν θα ξέρεις από πού θα σου ‘ρθει. Τοίχο-τοίχο θα πηγαίνεις. Πριν καταλάβεις τι σε περιμένει, θα έχεις την εντύπωση πως είσαι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και πως όλοι είναι φίλοι σου. Ανέκαθεν ήσουν ευκολόπιστος και χαζοβιόλης. Θα προσπαθήσεις να χρησιμοποιήσεις τις γνωριμίες σου για να ανεβείς επαγγελματικά, αλλά, βρε ζώον, δεν βλέπεις τι γίνεται γύρω σου; Περιουσίες χάνονται, τα λουκέτα πέφτουν βροχή, μεγάλες επιχειρήσεις βαράνε κανόνι, με εσένα θα ασχολούνται οι άλλοι; Εδώ γίνεται το «ο σώζων εαυτόν σωθήτω», οπότε κοίταξε να σώσεις τον κώλο σου. Πάτα επί πτωμάτων και άρχισε να δολοφονείς τους ανταγωνιστές σου στη δουλειά Αν σε συλλάβουν, σου έφεξε, γιατί τουλάχιστον στη φυλακή θα έχεις κι ένα πιάτο φαΐ. Μετά απ’ όλα αυτά, θέλεις να μάθεις και τι θα γίνει στα ερωτικά σου; Καλά, η αναισθησία σου δεν περιγράφεται. Λοιπόν, ο έρωτας σου χτυπάει την πόρτα γιατί είναι γκαβός και δεν βλέπει το κουδούνι. Θυμάσαι τη φυλακή που σου έλεγα παραπάνω; Θα έχεις τη χαρά να εξερευνήσεις όλες τις πτυχές του σεξ με άτομα του ιδίου φύλου. Ακόμα κι αν δεν σου αρέσει, φρόντισε να προσποιείσαι πως το απολαμβάνεις. Αλλιώς, θα φας και πολύ ξύλο φέτος.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Κανονικά, το 2016 θα πρέπει να μεγαλουργήσεις. Έρωτας, επιτυχία, χρήμα, όλα δικά σου. Η ατυχία σου είναι πως ζεις στην Ελλάδα –που έχει χρεοκοπήσει- και τίποτα απ’ όλα αυτά δεν πρόκειται να συμβεί. Πολλά άτομα θα σε πλησιάσουν ερωτικά, αλλά το πιθανότερο είναι πως ο μοναδικός τους σκοπός θα είναι να σου αρπάξουν το πορτοφόλι. Κρύβε τα λεφτά στο στρώμα και φρόντιζε ο ερωτικός σου παρτενέρ να σου αδειάζει τη γωνιά αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ερωτικής πράξης. Άντε, μετά το τσιγάρο• πρόσεξε μόνο μην κάψεις το στρώμα. Όλοι πιστεύουν σε σένα και περιμένουν με αγωνία να δουν τι θα καταφέρεις μέσα στο 2016. Έχουν αφήσει τις δουλειές τους, έχουν πιάσει μια καρέκλα και σε περιεργάζονται. Ε, όταν όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω σου, είναι ζήτημα χρόνου το πότε θα την κάνεις τη μαλακία. Το πιο θετικό για σένα μέσα στο 2016 είναι ότι θα σκάσεις από υγεία. Γύρω σου θα πέφτουν κορμιά και τα δικά σου μάγουλα θα είναι ροδοκόκκινα. Εντάξει, αν είσαι 95 χρονών και έχεις κάνει τρία μπάι πας, υπάρχει η πιθανότητα να τα κακαρώσεις. Προβλέψεις για ζώδια κάνω, δεν είμαι και ο Μαγκντί Γιακούμπ. Εσύ, καλού-κακού, κάνε μια διαθήκη να βρίσκεται.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Δίας βρίσκεται στον 9ο οίκο σου• είχες ξεχάσει ανοιχτό το παράθυρο και μπούκαρε. Τους άλλους οκτώ οίκους σου θα τους πουλήσεις για να πληρώσεις τα χρέη, οπότε σε βλέπω να κοιμάσαι στο δρόμο. Πάντως, ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ο Δίας πάει από οίκο σε οίκο και δεν παλουκώνεται σε μια μεριά. Τέλος πάντων, φέτος σου δίνεται μια χρυσή ευκαιρία να κάνεις ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Κοίτα να μείνεις εκεί, μέχρι να περάσει η κρίση. Κι επειδή η κρίση θα διαρκέσει 100 χρόνια, ξέχνα για πάντα την Ελλάδα. Αν όλοι οι Καρκίνοι εγκαταλείψετε τη χώρα, αφενός θα αραιώσουμε λίγο και αφετέρου εμείς οι αστρολόγοι θα πάρουμε μια ανάσα, αφού θα έχουμε να γράφουμε ένα ζώδιο λιγότερο. Αν δεν φύγεις, θα το πληρώσεις πολύ ακριβά. Τη δουλειά σου πρέπει να την ξεχάσεις. Παραιτήσου καλύτερα, πριν σε διώξουν, για να μη χαλάσεις το βιογραφικό σου. Έχεις τη συνήθεια να συναναστρέφεσαι συνέχεια τα ίδια άτομα και να μην κάνεις νέες γνωριμίες. Πρέπει επιτέλους να καταλάβεις πως είναι γελοίο να βλέπεις καθημερινά μόνο τους συμμαθητές που είχες στην πρώτη δημοτικού. Εκτός βέβαια, αν πηγαίνεις στην πρώτη δημοτικού, οπότε αυτό είναι απόλυτα λογικό. Στα ερωτικά σου έφτασε η στιγμή να πουλήσεις το κορμί σου. Μη σε παίρνει από κάτω, τόσοι και τόσες το κάνουν. Πρόσεχε μόνο, γιατί σέρνονται κι αρρώστιες. Καλύτερα, σε αυτόν τον τομέα, περιορίσου στους συμμαθητές σου.

ΛΕΩΝ

Το 2016 θα σου φέρει πάρα πολλά χρήματα. Με δεδομένη την άσχημη οικονομική κατάσταση, ή τοκογλύφος θα γίνεις ή έμπορος ναρκωτικών. Κάνε και τα δυο, για να έχεις και μια εναλλακτική λύση, σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Γενικά, το χρήμα θα σε απασχολήσει πολύ φέτος. Όλα τα υπόλοιπα ζώδια θα ασχολούνται όλη μέρα με το πνεύμα τους και το σώμα τους, θα διαβάζουν, θα κάνουν φιλοσοφικές συζητήσεις -ή γιόγκα και πιλάτες-, αλλά ο Λέων θα κοιμάται και θα ξυπνάει με μόνη έγνοια το πώς θα τα κονομήσει. Αυτό συμβαίνει επειδή ο Δίας είναι στον όγδοο οίκο σου και σε κάνει εργασιομανή. Αν ο Δίας ήταν στον έβδομο οίκο σου, θα καθόσουν όλη μέρα και θα τα ‘ξυνες. Βλέπεις τι διαφορά μπορεί να κάνει ένας οίκος; Έτσι βγήκε η φράση «γαμώ τον οίκο σου». Από τη στιγμή που έχεις το χρήμα, έχεις και το σεξ. Μπορείς να αγοράσεις τους πάντες και να τους μετατρέψεις σε σκεύη ηδονής. Εντάξει, μην κάνεις ερωτική πρόταση επί αμοιβή σε κάποιο μέλος της οικογένειας Βαρδινογιάννη, γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο η πρότασή σου να παρεξηγηθεί. Αν εκτός από σεξ θέλεις και αληθινή αγάπη, κρύψε τα πλούτη σου και να κυκλοφορείς με σκισμένα ρούχα• γρήγορα θα ανακαλύψεις πως μόνο εσύ σε αγαπάς. Τον Ιούλιο ο Δίας φεύγει από τον όγδοο οίκο σου και πάει στον ένατο. Μην ανησυχείς, θα επιστρέψει. Πήγε στον ένατο οίκο, επειδή εκεί υπάρχει πισίνα και ήθελε να ρίξει μερικές βουτιές για να δροσιστεί.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Τα άστρα είναι εξαιρετικά ευνοϊκά για σένα το 2016. Κρίμα που όλοι οι Παρθένοι είστε υποχόνδριοι και παρτάκηδες, και δεν θα πάρετε χαμπάρι Χριστό. Εσύ που έχεις γεννηθεί στο πρώτο δεκαήμερο έχεις τον Δία στον πέμπτο οίκο, στον οίκο νυφικών. Ετοιμάσου λοιπόν σιγά-σιγά να φορέσεις την κουλούρα –τώρα που στραβώθηκε κάποιος κι έπεσε στον έρωτά σου-, γιατί δεν πρόκειται να σου δοθεί ξανά τέτοια ευκαιρία στο μέλλον. Το ιδανικό θα ήταν να παντρευτείς κανένα Παρθένο, ώστε να φαγωθείτε μεταξύ σας• κρίμα είναι να δυστυχήσει μαζί σου κάποιος άτυχος από άλλο ζώδιο. Εσύ που έχεις γεννηθεί στο δεύτερο δεκαήμερο, μην το παίρνεις πάνω σου και νομίζεις πως απευθύνομαι σε εσένα προσωπικά• εκατοντάδες χιλιάδες Παρθένοι έχουν γεννηθεί στο ίδιο διάστημα. Απλώς, γράφω «εσύ», γιατί έχω παρατηρήσει πως έτσι κάνουν όλοι οι έγκριτοι αστρολόγοι. Εσύ που γεννήθηκες στο τρίτο δεκαήμερο –και ειδικά τις τελευταίες ημέρες- είσαι πολύ άτυχος, ρε παιδί μου• αν είχε κρατηθεί λίγο η μάνα σου, θα ήσουν Ζυγός και θα είχες γλιτώσει την κατάρα και τον ανθρωποδιώκτη που έχει πάνω του ο Παρθένος. Εσύ που γεννήθηκες στο τέταρτο δεκαήμερο, είσαι για τα μπάζα. Δεν υπάρχει τέταρτο δεκαήμερο ηλίθιε! Παρθένε μου, το 2010 να προσέξεις πολύ, για να μην έχεις καμιά ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη• δηλαδή, αν είσαι γυναίκα, πρόσεξε να μη σε γκαστρώσει κάνας πεινάλας και αν είσαι άντρας, έχε το νου σου να γκαστρώνεις μόνο πλουσιοκόριτσα. Τα επαγγελματικά σου σταθερά• θα συνεχίσεις να είσαι άνεργος και να ζεις με τα λεφτά των άλλων.

ΖΥΓΟΣ

Ζυγέ μου, το 2016 ετοιμάσου να γυρίσεις όλα τα νοσοκομεία της χώρας• αν το φυσάς το παραδάκι, σε βλέπω να φτάνεις μέχρι και τη Νέα Υόρκη. Από τη θέση του Δία εξαρτάται από το αν θα την βγάλεις με ένα απλό συνάχι ή αν θα πάθεις καμιά ψυχική διαταραχή και θα καταλήξεις στο Δαφνί. Είσαι άτυχος και αυτό μάλλον συμβαίνει επειδή εσείς οι Ζυγοί είστε καλοί άνθρωποι. Δεν έχεις ακούσει που λένε «οι καλοί πεθαίνουν νέοι;». Προσπάθησε να γίνεις λίγο κακός, μπας και κερδίσεις μερικούς μήνες ζωής ακόμα. Αν δεν σε πρόλαβα –επειδή πέθανες λίγο πριν μπει το 2016-, ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή σου κι ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει. Εγώ ήξερα τι σε περιμένει από το 2015, αλλά δεν ήθελα να στα πω, για να φας γαλοπούλα, πουτίγκα και μελομακάρονα και να πας χορτάτος. Εσύ που ζεις ακόμα θα σκίσεις στα επαγγελματικά τη νέα χρονιά. Είδες πως τα φέρνει η πουτάνα η ζωή; Μπορεί μέσα σου οι αρρώστιες να κάνουνε πάρτι, αλλά θα πάρεις προαγωγή, ο μισθός σου θα τριπλασιαστεί και οι συνάδελφοί σου θα σε λατρεύουν. Μάλλον, κάποιος τους σφύριξε πως σύντομα θα μας αφήσεις χρόνους και κάνουν όλοι τους καλούς. Στα ερωτικά σου, ρίξ’ το στα one night stand και δεν υπάρχεις λόγος να χρησιμοποιείς προφυλακτικό• τι πειράζει μια αρρώστια ακόμα; Μόνο, πρόσεξε μην υπάρξει καμιά εγκυμοσύνη γιατί δεν λέει να είσαι του θανατά και να έχεις ένα μπάσταρδο στην κοιλιά σου, ούτε το παιδί να μην γνωρίσει ποτέ τον Ζυγό πατέρα του. Επίσης, πρόσεξε μην κάνεις έρωτα με Ζυγό, γιατί μπορεί να σου μείνει στα χέρια την ώρα της ερωτικής κορύφωσης. Αν του μείνεις εσύ, δεν πειράζει.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Νιώθεις πως φέτος είναι η χρονιά σου. Δεν είναι. Έτσι νόμιζες και πέρσι και έφαγες τα μούτρα σου. Θα αισθανθείς την ανάγκη να βγαίνεις έξω συνέχεια. Βέβαια, τα πράγματα έχουν αλλάξει λίγο από τότε που ήσουν party animal. Δεν υπάρχουν πια ντίσκο και οι φίλοι σου δεν ξεκουνάνε με τίποτα την κωλάρα τους από τον καναπέ. Αν σου αρέσουν τα μπουζούκια, πρέπει να ξέρεις πως δεν πια είναι ανοιχτά όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Στο λέω, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθείς Τρίτη βράδυ μόνος σου στην Ιερά Οδό, περικυκλωμένος από κακοποιούς, προαγωγούς και έμπορους ναρκωτικών. Καλά, βρε πουλάκι μου τώρα σου ήρθε να το ρίξεις στην ψυχαγωγία και τη διασκέδαση; Αν έβγαινες τόσα χρόνια, δεν θα είχαν κλείσει τα μισά θέατρα και εκατοντάδες κινηματογράφοι σε όλη την Αθήνα. Εσύ φταις που γέμισε ο τόπος απρόσωπα multiplex. Στα επαγγελματικά σου, έχεις μεγάλες ευκαιρίες. Αν μάλιστα είσαι καστανάς, κουλουρτζής ή πόρνη, θα είσαι συνέχεια στο δρόμο και θα παντρέψεις ιδανικά τη δουλειά με τη διασκέδαση. Μέχρι τον Σεπτέμβριο τα οικονομικά σου πετάνε, αλλά μετά έρχονται στο ζώδιό σου ο Άρης και η Αφροδίτη, ο Δίας ζηλεύει επειδή είναι συνέχεια μόνος του και έχει λαλήσει από την αγαμία, οπότε σε βλέπω λαθρομετανάστη στο Κονγκό. Είναι αυτό που λέμε «γαμήθηκε ο Δίας». Στα ερωτικά, σε πιάνει μια τρελή επιθυμία για σταθερή σχέση ή ακόμα και για γάμο. Σκορπιέ μου, αφού είσαι ζηλιάρης και κτητικός, τι τις θέλεις τις σχέσεις; Υποφέρεις κι εσύ, υποφέρει κι ο άλλος. Αρκέσου στο πληρωμένο σεξ ή, ακόμα καλύτερα, στην αυτοϊκανοποίηση. Άλλωστε, μόνο εσύ μπορείς να σε οδηγήσεις στην απόλυτη ηδονή.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Βρε τα Τοξοτάκια! Δεν είναι εντελώς σιχαμεροί όλοι αυτοί που χρησιμοποιούν αυτά τα υποκοριστικά; Το 2016 θα κάνεις οικογένεια. Τι; Έχεις οικογένεια; Δεν πειράζει, θα κάνεις και δεύτερη. Αν χάσεις τη μια σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, να έχεις καβάτζα την άλλη. Ξέρεις πόσοι άνθρωποι με παράλληλη οικογένεια ζουν ανάμεσά μας; Βέβαια, η Ελλάδα δεν είναι Γαλλία και εσύ δεν είσαι ο Φρανσουά Μιτεράν, οπότε πρόσεξε, κακομοίρη μου, να μη μάθει η μια οικογένεια την ύπαρξη της άλλης, γιατί θα σε κοπανάνε δυο γυναίκες, δυο πεθεροί, δυο πεθερές και οκτώ παιδιά. Εσύ, γυναίκα Τοξότη, μην κάνεις δεύτερη οικογένεια, γιατί θα σε φάει η λάτρα, ενώ συνέχεια θα σε κυνηγάει ένα παιδί για να το θηλάσεις ή ένας άντρας για να σε πηδήσει. Φέτος νιώθεις ανασφαλής. Μην το παίρνεις προσωπικά, γιατί αυτό δεν έχει να κάνει με το ότι είσαι Τοξότης, αλλά με το ότι ζεις στην Ελλάδα του 2016 που δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει. Μπορεί οι βόλτες του Δία από τον ένα οίκο στον άλλο να επηρεάζουν τη ζωή σου, αλλά, αν μπουκάρουν στο σπίτι σου πέντε κακοποιοί και σε ξεκοιλιάσουν, μην το χρεώσεις κι αυτό στον κακομοίρη το Δία. Στα οικονομικά θα σε βοηθήσει πολύ η οικογένεια• θα πουλήσεις ένα από τα παιδιά σου και οι υπόλοιποι θα την περάσετε ζωή και κότα. Στα ερωτικά θα σε καλύψει το στεφάνι σου. Τα ξενοπηδήματα από του χρόνου.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Είσαι από τους ευνοημένους του ζωδιακού κύκλου. Από κει που ήσουν άφραγκος, άνεργος, άσχημος και έτοιμος να αυτοκτονήσεις, ξαφνικά γίνεσαι πλούσιος, περιζήτητος και καλλονός. Όχι, δεν κάνεις λάθος, τον Αιγόκερω διαβάζεις. Απλώς, ξέρω τι έχεις περάσει τον προηγούμενο χρόνο και λέω μερικά ψέματα, για να σου ανεβάσω λίγο το ηθικό. Μπορεί να είμαι επιστήμων, αλλά δεν χάνω την ανθρωπιά μου. Τώρα η αλήθεια είναι πως τους πρώτους έξι μήνες θα υποφέρεις πάρα πολύ, αλλά από τον Ιούλιο και μετά η ζωή σου θα γίνει κόλαση. Εσύ του πρώτου δεκαημέρου θα έχεις χρήματα μόνο για τις πρώτες δέκα μέρες του μήνα, εσύ του δεύτερου θα είσαι πανί με πανί μετά τις 20, και εσύ του τρίτου θα βγάζεις κουτσά στραβά το μήνα, τουλάχιστον μέχρι την ημέρα που η κυβέρνηση θα αποφασίσει να κάνει στάση πληρωμών μόνο στους Αιγόκερους, όπως προβλέπει το σχέδιο του ΔΝΤ για τη σωτηρία της ελληνικής οικονομίας. Αν υπήρχε η δυνατότητα να αλλάξεις ζώδιο, εγώ πρώτος θα σε παρότρυνα να το κάνεις. Μιας και αυτό δεν γίνεται, βγάλε μια πλαστή ταυτότητα με διαφορετική ημερομηνία γέννησης, για να παίρνεις τουλάχιστον τους μισθούς σου. Ο έρωτας θα σε συναντήσει το καλοκαίρι στην ουρά του ταμείου ανεργίας ή στο συσσίτιο της Εκκλησίας. Σε ενημερώνω πως δεν θα μιλάει την ίδια γλώσσα με εσένα και ίσως να έχει διαφορετικό χρώμα δέρματος. Επίσης, μπορεί να είναι και άπλυτος. Στα χάλια που θα είσαι, δεν σε παίρνει να αρχίσεις τους ρατσισμούς και τους εθνικισμούς. Καλώς όρισες στο διεθνισμό!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Το 2016 είναι μόνο για σένα! Είναι η χρονιά που θα λάμψεις, θα γοητεύσεις και θα γνωρίσεις την αποθέωση! Θα περπατάς στο δρόμο και τα πουλιά θα τραγουδούν μόνο για πάρτη σου! Θα σε λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Άντρες, γυναίκες, γκέι, λεσβίες και ανέραστοι! Ό,τι πιάνεις θα γίνεται χρυσός και η ζωή σου θα είναι παράδεισος! Μη χαίρεσαι μπουμπούνα, αυτά ισχύουν μόνο για εμένα, που είμαι, βέβαια, Υδροχόος, αλλά έχω τον Δία στο κεφάλι μου. Εσύ έχεις τον Δία στο δεύτερο οίκο σου και το 2016 θα σε πάει γαμιώντας. Πίπα κώλο! Υδροχόε, σε ξέρω καλά. Είσαι αλτρουιστής, ελεύθερος, δημιουργικός αλλά, κυρίως, ψωνάρα του κερατά. Ο μόνος σκοπός σου είναι να εντυπωσιάσεις τους άλλους. Το 2016 θα νιώσεις ξαφνικά πως η Ελλάδα είναι πολύ μικρή για έναν τόσο σπουδαίο και μοναδικό άνθρωπο όπως εσύ. Αυτό συμβαίνει επειδή όλοι είναι απασχολημένοι με τις δουλειές τους και δεν έχουν πια χρόνο, για να κάθονται να ακούνε τις μεγαλόστομες φανφάρες σου. Δεν θα φύγεις από την Ελλάδα –επειδή είσαι κότα-, αλλά θα διατυμπανίζεις δεξιά κι αριστερά πως μένεις εδώ μόνο και μόνο επειδή, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, η πατρίδα σε χρειάζεται. Επαγγελματικά δεν έχεις πρόβλημα. Ποτέ δεν είχες. Υπάρχει τέτοιο έλλειμμα ταλέντου και φαντασίας στη χώρα, που τα προσόντα ενός Υδροχόου είναι σημαντικότερα από δέκα ντοκτορά. Το σωστό σύνθημα είναι «Οι Υδροχόοι στην εξουσία»! Πρόσεξε, μην ερωτευτείς• έχεις κάνει κακό σε αρκετούς ανθρώπους μέχρι σήμερα, δεν χρειάζεται να καταστρέψεις κι άλλους.

ΙΧΘΕΙΣ

Κάθε χρόνο είσαι ο πιο ευνοημένος του ζωδιακού κύκλου, γιατί είσαι τελευταίος και οι αστρολόγοι αφενός έχουν κουραστεί από όλες αυτές τις μπούρδες που έχουν γράψει για τα υπόλοιπα ζώδια και αφετέρου νιώθουν την ανάγκη να γράψουν κάτι ευχάριστο για τους Ιχθείς, ώστε να δώσουν ένα χάπι εντ. Εγώ γράφω τα ζώδια ανάποδα -ξεκινώντας από το τελευταίο-, οπότε θα σου αλλάξω τα φώτα. Το 2016 έχεις μια αισιοδοξία, άλλο πράγμα. Έχεις πλημμυρίσει από αυτοπεποίθηση και νομίζεις πως μπορείς να γυρίσεις τον κόσμο ανάποδα. Στην πραγματικότητα είσαι σαν τον πρόσφυγα που διασχίζει τα σύνορα για μια καλύτερη ζωή και το πρόσωπό του λάμπει από χαρά. Βέβαια, αγνοεί πως περπατάει μέσα σε ναρκοπέδιο• λίγα δευτερόλεπτα αργότερα σκάει η νάρκη και τον μαζεύουν από τα δέντρα με τα τσιμπιδάκια. Στα επαγγελματικά θέλεις να γίνεις Λάτσης –η αισιοδοξία που λέγαμε-, οπότε παραιτείσαι από τη δουλειά σου και αρχίζεις τα ανοίγματα. Γρήγορα τρως τα μούτρα σου –η νάρκη που λέγαμε- και αναγκάζεσαι να βγεις στην παρανομία. Αυτό βελτιώνει την ερωτική σου ζωή, αφού οι γυναίκες γοητεύονται από τους παρανόμους και τους εγκληματίες. Τουλάχιστον στις ταινίες, γιατί στη ζωή προτιμούν τους πλούσιους παρανόμους και εγκληματίες. Βέβαια, στο τέλος καταλήγεις στη στενή, όπου η ερωτική σου ζωή θα αλλάξει ριζικά. Αυτά ισχύουν για τον άντρα Ιχθύ, αφού για τις γυναίκες τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Εσύ, γλυκιά Ψαρούκλα, θα περάσεις την καλύτερη χρονιά της ζωής σου. Έρωτας, χρήμα, βαφή μαλλιών, όλα τέλεια. Τελικά, οι άνδρες Ιχθείς έχετε μια ευκαιρία να διαπρέψετε μέσα στο 2016: κάντε εγχείρηση αλλαγής φύλου και θα την περάσετε μούρλια. Σας έχω κι ένα πολύ ευχάριστο νέο: δεν θα έχετε περίοδο.

Αφιερωμένο στη Ζώγια Σεβαστιανού, που ήταν η αφορμή να θυμηθώ πως κάποτε -προ χρεοκοπίας- έγραφα και ζώδια. Και βέβαια, αφιερωμένο στους καλούς αναγνώστες του μπλογκ.

Εκτός από τα Ζώδια, και Καζαμίας 2016. Για πάρτη σας.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.