Ο Ερντογάν προτείνει η σημαία της Κύπρου να γίνει ντουμπλ φας

cyprusΣάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν πως οι Κύπριοι θα πρέπει να ντρέπονται επειδή η σημαία της Κύπρου δείχνει όλο το νησί και δίνει την εντύπωση πως η Κύπρος είναι μόνο ελληνική.

cyprusΟ Ταγίπ Ερντογάν έχει και κάποιο δίκιο γιατί η Κύπρος δεν είναι μόνο ελληνική αλλά είναι, κυρίως, γερμανική και βρετανική, ενώ, αν βάλουμε και τη Ρωσία μέσα, θα γίνει η σημαία της Κύπρου σαν τη σημαία των γκέι .

Ο Ταγίπ Ερντογάν προτείνει η Κύπρος να έχει σημαία ντουμπλ φας.

Η σημαία της Κύπρου θα έχει από τη μια μεριά τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας και από την άλλη τη σημαία του ψευδοκράτους.

Μια ντουμπλ φας σημαία θα κλέβει την παράσταση από τις άλλες σημαίες, ενώ Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι θα φυσάνε προς την σημαία για να φανεί η δική τους μεριά.

Μια άλλη λύση που προτείνει ο Ταγίπ Ερντογάν είναι η σημαία της Κύπρου να είναι κατά τα 2/3 ελληνική και κατά το 1/3 τουρκική.

Σύμφωνα με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο εθνικός ύμνος της Κύπρου θα πρέπει να ξεκινάει όπως είναι τώρα -δηλαδή, ο ελληνικός εθνικός ύμνος- αλλά να καταλήγει σε τσιφτετέλι.

Επίσης, ο Ταγίπ Ερντογάν ζητάει η δεύτερη στροφή του εθνικού ύμνου της Κύπρου να λέγεται δυο φορές, και την δεύτερη φορά να λέει:

Απ’ τα κόκαλα βγαλμένη
των Τούρκων τα ιερά,
και σαν πρώτα ανδρειωμένη,
χαίρε, ω χαίρε, Ερντογάν!

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.