Κύριε Τσίπρα, ο Δημήτρης λέει πως τελείωσαν τα ψέματα

Αγαπητέ κύριε Τσίπρα -καθόλου αγαπητός δεν μου είστε-, χτες πέρασα από τον φίλο μου τον Δημήτρη που έχει ένα μαγαζάκι εδώ κοντά. Ο Δημήτρης σας είχε ψηφίσει τον Ιανουάριο του 2015 και είχε περάσει διάφορες φάσεις αισιοδοξίας και απαισιοδοξίας (12) αλλά τώρα πια είναι μόνο ρεαλιστής.

Ρώτησα τον Δημήτρη πώς πάνε οι δουλειές.

Με κοίταξε σαν να είμαι τρελός. Μου είπε πως ο Δεκέμβριος είχε μια τρελή πτώση και ο Ιανουάριος είναι σαν να μην υπάρχει.

Ήταν και άρρωστος ο Δημήτρης και δεν είχε πολλά κέφια.

Μου έδειξε τα άλλα άδεια μαγαζιά απέναντι.

Εντάξει, την βλέπω κι εγώ την νέκρα στην αγορά. Επίσης, βλέπω ότι δεν ψωνίζω τίποτε άλλο εκτός από τα απολύτως απαραίτητα. Έχω και μπλοκάκι για να σημειώνω έξοδα και λογαριασμούς και να κάνω προσθέσεις και αφαιρέσεις. Τα γράφω όλα και τα κοιτάω συνέχεια, λες και πρόκειται να αλλάξει κάτι· ούτε Γερμανός να ήμουνα.

Παρ’ όλα αυτά, ο Δημήτρης βλέπει κάτι θετικό.

“Δεν έχουν πια κόσμο ούτε οι καφετέριες” μου είπε, “άρα, έχει τελειώσει ο χαβαλές”.

Ναι, μέχρι τώρα, πολλοί άνθρωποι έλεγαν πως δεν γίνεται τίποτα, οπότε πάμε για έναν καφέ να περάσει η ώρα. Ήταν οι περισσότερες καφετέριες γεμάτες.

Τώρα, πάει κι ο καφές. Δεν φτάνουν τα χρήματα.

Ο Δημήτρης πιστεύει πως τώρα πια τελείωσαν τα ψέματα.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που έλεγαν το 2010 πως η μόνη λύση για την Ελλάδα είναι η πλήρης κατάρρευση.

Μάλλον έφτασε η ώρα.

Άντε, για να πάμε για την επόμενη φάση.

Έχει έναν ωραίο ήλιο σήμερα. Πάω βόλτα.

(Δημήτρη, τα γράφω εγώ αυτά που μου λες.)

(Μου γράφουν κάποιοι φίλοι αναγνώστες πως δεν έχω τα κέφια μου. Ποτέ δεν έχω τα κέφια μου με το πολύ κρύο. Δεν κρυώνω -είμαι ο άνθρωπος που δεν κρύωσε ποτέ- αλλά, όταν έχει παγετό, δεν μπορώ να ανέβω κάπου ψηλά και να κοιτάω την θάλασσα. Δεν μπορώ καθόλου χωρίς ορίζοντα.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.