Interview : ο πιτσιρίκος στο "LifO"

Image Hosted by ImageShack.usΑγαπητοί αναγνώστες, αύριο Πέμπτη δεν πρέπει να χάσετε με τίποτα το LifO, το καλύτερο έντυπο της Αθήνας. Σε ένα ερωτικό τεύχος-φωτιά ο πιτσιρίκος παραχωρεί μια «συνέντευξη – βόμβα» σε έναν «δημοσιογράφο – έκπληξη», αποκαλύπτει επιτέλους την ταυτότητά του και φωτογραφίζεται με πανάκριβα κουστούμια για τις ανάγκες της συνέντευξης, ενώ παράλληλα λύνει τη σιωπή του, κάνοντας αποκαλύψεις για τα Δεκεμβριανά, τα Ιουλιανά, την Οκτωβριανή Επανάσταση, τη Γαλλική Επανάσταση, την Επανάσταση του ’21, τη Μικρασιατική καταστροφή και τις συνωμοτικές σχέσεις του με τον Πάμπλο, τον Νερούδα και τον Τώνη Μαρούδα.

Ο πιτσιρίκος μιλάει ακόμα για τους τέσσερις γάμους του και την μια κηδεία και δηλώνει πως επιτέλους ήρθε η ώρα να παντρευτεί κάποιαν της σειράς του και να ξεχάσει τις κοντεσίνες που του γυάλιζαν τόσα χρόνια, επειδή είχε επηρεαστεί από τον Ζέπο τον Πεμπονάρη της ταινίας «Ο Επαναστάτης Ποπολάρος», που είναι βασισμένη στο θεατρικό έργο «Ο Ποπολάρος» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, ο οποίος είναι συμπατριώτης μου και αυτός είναι ο λόγος που ήταν τόσο πνευματικός άνθρωπος.

Ο Γρηγόριος Ξενόπουλος γεννήθηκε το 1867 στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης από πατέρα Ζακυνθινό και μητέρα Φαναριώτισσα. Τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στη Ζάκυνθο και στη συνέχεια ακολούθησε φυσικομαθηματικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Γρήγορα όμως τον κέρδισε η συγγραφή και υπήρξε πρωτοπόρος του αστικού ρεαλιστικού μυθιστορήματος και του αστικού θεάτρου στην Ελλάδα. Έγραψε ανεπανάληπτα έργα όπως ο «Πειρασμός», το «Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» και «Το φιόρο του Λεβάντε», ενώ συνέδεσε το όνομά του με το απαράμιλλο περιοδικό η «Διάπλασις των Παίδων», στο οποίο έγραφε με το ψευδώνυμο «Φαίδων», προσπαθώντας να μιμηθεί εμένα που γράφω με το ψευδώνυμο «πιτσιρίκος». Μόλις συνειδητοποίησα πως ξέφυγα λίγο από το θέμα, οπότε επανέρχομαι πριν πιάσω και τους υπόλοιπους κορυφαίους συμπατριώτες μου, που είναι και αναρίθμητοι οι μπαγάσες, και δεν μου φτάνει όλο το 2006 για να αναφερθώ στο μεγαλείο τους.

Αύριο λοιπόν στο LifO ο πιτσιρίκος λύνει τη σιωπή του, παραχωρώντας μια «συνέντευξη – βόμβα» σε έναν «δημοσιογράφο – έκπληξη». Φωτογραφίζεται μαζί του δίπλα στην πισίνα του Χίλτον, ενώ στο δεκαεξασέλιδο αφιέρωμα υπάρχει και μια «υγρή» φωτογραφία που θα συζητηθεί. Ο πιτσιρίκος και ο «δημοσιογράφος – έκπληξη» καταναλώνουν δυο κάσες σαμπάνια και δεν ξέρουν τι λένε. Το αυριανό τεύχος του LifO, που όπως σας είπα είναι το καλύτερο έντυπο της Αθήνας, θα τυπωθεί σε 4 εκ. αντίτυπα και προβλέπεται να γίνει ανάρπαστο και βεβαίως συλλεκτικό. Παρακαλείστε να κρατήσετε την ψυχραιμία σας και να το μοιραστείτε με τους συνανθρώπους σας. Οι αναγνώστες του εξωτερικού, ας πρόσεχαν να μην ξενιτεύονταν. Ίσως σταθείτε τυχεροί και βρεθεί κάποιος θαυμαστής μου που έχει blog και δημοσιεύσει τη συνέντευξη και τις φωτογραφίες. Ευχαριστώ.

Θέλω να ευχαριστήσω τα καταστήματα «Καρούζος» για τα υπέροχα ρούχα που μου διέθεσαν για τις ανάγκες της φωτογράφισης. Έχω κι εγώ τέτοια ρούχα αλλά δεν τα φοράω ποτέ, ώστε να μου κρατήσουν μια ζωή. Θέλω ακόμα να ευχαριστήσω τον φωτογράφο, τη μακιγιέζ και την αμπιγιέζ που έβαλαν τα δυνατά τους για να υπάρξει αυτό το άψογο αισθητικά αποτέλεσμα που θα δείτε και να ζητήσω συγνώμη από τον κομμωτή που δεν έχω μαλλιά για να έβγαζε κι αυτός κανα φράγκο. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά του LifO και ειδικά τον Φώτη Βαλλάτο, τον οποίο θεωρώ πνευματικό μου πατέρα, που με αγκάλιασαν με αγάπη και στοργή και με έκαναν να αισθανθώ σαν στο κότερό μου και βέβαια τον «δημοσιογράφο – έκπληξη» που δεν με άφησε να πληρώσω ούτε τα πούρα μου. «Δημοσιογράφε- έκπληξη» την άλλη φορά τις σαμπάνιες τις κερνάω εγώ.

Αφήνω τα σχόλια ανοιχτά αν και δεν υπάρχει λόγος πια. Από εδώ και πέρα θα μαθαίνετε τα νέα μου μέσω συνεντεύξεων. Οι απαντήσεις σε όσα θέλετε να με ρωτήσετε βρίσκονται στο αυριανό LifO, που δεν θυμάμαι αν σας το είπα, αλλά είναι το καλύτερο έντυπο της Αθήνας. Μιας και αναφέρθηκα στην Αθήνα, και για να μη ζηλεύουν οι Θεσσαλονικείς αναγνώστες, να σας ενημερώσω πως ακολουθεί σύντομα και μια «συνέντευξη- βόμβα» στην καλύτερη εφημερίδα της Θεσσαλονίκης. Στις άλλες πόλεις δεν θα δώσω συνεντεύξεις – θα κάνω περιοδεία.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.