Κλασικά αναγνώσματα

Γιάννα ή κι οι δυο μας ή κανείς! (στην Ακαδημία Αθηνών)

Πάντως η υπόθεση “βιβλίο” στην Ελλάδα πάει κατά διαόλου. Σε λίγο όπως πάνε τα πράγματα θα βγάλει βιβλίο και η Lili!!!

Δηλαδή τώρα που έβγαλα βιβλίο, θα πρέπει να συνεχίσω να γράφω και στο blog; Επιτρέπεται; Μήπως ισχύει το ασυμβίβαστο;

Πάντως την πλήρη καταξίωση θα τη νιώσω, όταν με κάνουν σύνθημα τα παόκια στη “ΘΥΡΑ 4”.

Μαζί με κάθε αντίτυπο του βιβλίου μου προσφέρεται και μια “Ελευθεροτυπία” με προσφορά το “Έγκλημα και Τιμωρία”.

Αν δεν θέλετε να αγοράσετε το βιβλίο μου ή είστε άφραγκοι, κάντε υπομονή εκατό χρόνια και θα το βάλει προσφορά η “Ελευθεροτυπία”.

Αγαπητοί αναγνώστες, αν ζητήσατε το βιβλίο και δεν το βρήκατε, είναι επειδή οι δέκα πρώτες εκδόσεις εξαντλήθηκαν. Ευχαριστώ.

Επίσης μην χάνετε με τίποτα το LiFO. Θέλω να δηλώσω πως το LiFO είναι το καλύτερο έντυπο της Αθήνας. Ξέρω πως το έχω ξαναγράψει αυτό, αλλά τότε το έγραφα ως blogger. Είναι η πρώτη φορά που το δηλώνω ως συγγραφέας.

Βέβαια και οι άνθρωποι του LiFO έχουν κάνει ένα λάθος στο τελευταίο τεύχος – έχουν βάλει ένα κείμενό μου στη στήλη THE BLOGS, ενώ το σωστό θα ήταν να το βάλουν στην ίδια σελίδα με τον Παπαγιώργη.

Τώρα καταλαβαίνω γιατί δεν με ανέφεραν στα αφιερώματα για τα blogs τα περιοδικά και οι εφημερίδες. Δεν ήξεραν που να με κατατάξουν.

Την πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη θα την παραχωρήσω στην Έλλη Στάη. Τη δικαιούται.

Ακούω και διαβάζω πως επίκειται Επανάσταση. Θα ήθελα να παρακαλέσω τους συντρόφους να την καθυστερήσουν λίγο αν μπορούν, για να μην επηρεαστούν αρνητικά οι πωλήσεις του βιβλίου. Ευχαριστώ.

Αν θέλετε να χαρίσετε το βιβλίο σε κάποιον που δεν διαβάζει ή είναι αγράμματος, μην διστάσετε – έχει και ζωγραφιές.

Προς Κύπριους αναγνώστες : το βιβλίον θα μεταφραστεί τζιαι στα κυπραίικα. Η μετάφραση εν του Πανίκου Πανικού.

Τα τελευταία νέα μου : τώρα γράφω ένα βιβλίο με τίτλο “Πως να φτιάξετε ένα επιτυχημένο blog”. Είναι ιδανικό για νέους, αλλά και παλιούς bloggers – κυρίως γι’ αυτούς. Θα είναι αφιερωμένο στον άγνωστο blogger-δημοσιογράφο Τζοβάνα.

Καλά να ξεπερνάει ένα blog σε αναγνωσιμότητα τα sites αποτυχημένων εφημερίδων – το να ξεπερνάει όμως και το “ανθολόγιο” (που πνίγηκε στις τσουκνίδες) των ελληνικών blogs δεν το περίμενα. (Αυτό μάλλον δεν έπρεπε να το γράψω, γιατί θα τα πάρει η κουτσομούρα και δεν θα μου κάνει link).

Σκέφτομαι να σταματήσω το blogging. Από εδώ και πέρα θα με διαβάζετε μόνο στα βιβλία μου. Θα γράφω ένα κάθε δυο μέρες.

Θέλω να καταγγείλω πως η Κουρούνα την έχει δει συγγραφέας και δεν σηκώνεται από τον καναπέ – το σπίτι έχει πιάσει μάκα. Θα πω στον εκδότη να μας στείλει μια παραδουλεύτρα – θέλω εκείνη την ξανθιά που έχει ο Θέμος.

Άλλαξα γνώμη για το εξώφυλλο. Το μωρό θα έπρεπε να κρατάει ένα σφυροδρέπανο. Να θυμηθώ να πω στον εκδότη να το αλλάξει στην επόμενη έκδοση.

Αυτό που δεν μπορώ σε όλη αυτήν την ιστορία είναι η παρουσίαση του βιβλίου, οι συνεντεύξεις, οι φωτογραφίσεις, το να υπογράφω βιβλία, η περιοδεία στο εξωτερικό, τα ακριβά γεύματα εργασίας, τα ξενοδοχεία, οι πόρνες πολυτελείας. Τι δουλειά έχει ο πνευματικός δημιουργός με όλα αυτά;

Οι πωλήσεις του βιβλίου πάνε πολύ καλά – φαντάσου τι έχει να γίνει άμα κυκλοφορήσει κιόλας.

Με την έκδοση του βιβλίου μου, το μεγαλύτερο όνειρο της ζωής μου θα μείνει οριστικά απραγματοποίητο. Είχα την επιθυμία το έργο μου να ανακαλυφθεί μετά θάνατον.

Από τους Έλληνες συγγραφείς αγαπάω πολύ την Κουρούνα. Από τους bloggers ξεχωρίζω τον Νίκο Δήμου.

Κάποιοι νομίζουν πως όταν γίνεις γνωστός η ζωή σου γίνεται παράδεισος γιατί όλες οι πόρτες είναι ανοικτές, οι άνθρωποι επιθυμούν να σε συναναστραφούν, σου δίνουν τα καλύτερα τραπέζια στα κέντρα διασκέδασης, όλοι σε κερνάνε, ζεις μια πολυτελή ζωή και βγάζεις ένα σκασμό λεφτά. Θέλω να τους διαβεβαιώσω πως έτσι ακριβώς είναι.

Λοιπόν μόλις πήρα το βιβλίο στα χέρια μου. Δεν είναι μεγάλο, μόνο 360 σελίδες.

Στα περισσότερα κείμενα του βιβλίου υπάρχουν και τα σχόλια. Το πρώτο σχόλιο στο βιβλίο είναι του greekgaylolita. Είναι μια ένδειξη ευγνωμοσύνης στο gay κοινό που με αποθέωσε από την πρώτη στιγμή και ύστερα με πήρε από πίσω.

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου υπάρχουν σχόλια για τον πιτσιρίκο από έντυπα του εσωτερικού, όπως το “Βήμα”, η “Ελευθεροτυπία”, η “Μακεδονία”, η “Ημερησία” και το “LiFO”, αλλά και του εξωτερικού όπως η “His Master’s Voice”.

Ακόμα υπάρχουν οι γνώμες μεγάλων προσωπικοτήτων όπως ο j95 και ο (η;) miracle, αλλά και κάποιων απλών αναγνωστών, όπως ο Στάθης Τσαγκαρουσιάνος και ο Χρήστος Χωμενίδης.

Η μητέρα μου ξετρελάθηκε με το βιβλίο – της άρεσε πάρα πολύ. Εκτός από τα κείμενα.

Απόψε για να το γιορτάσω θα πάω στις πουτάνες. Όπως κάθε βράδυ.

Την ίδια ώρα που μοιάζω να είμαι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας, Παοκτζήδες και Αρειανοί γίνονται μπίλιες για πάρτη μου στο φόρουμ ενός γνωστού ραδιοφωνικού σταθμού της Θεσσαλονίκης. Οι Αρειανοί θέλουν να με δείρουν αλλά οι Παοκτζήδες με υποστηρίζουν και άρα τη γλίτωσα γιατί είναι περισσότεροι. Παρακολουθώ τη διαμάχη με μεγάλο ενδιαφέρον. Όλες οι εξελίξεις εδώ.

Με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου, έξι (αριθμός 6) bloggers μου ευχήθηκαν καλή επιτυχία. Προφανώς οι υπόλοιποι είναι σίγουροι.

Καταλαβαίνω πως η ιδιαίτερη πατρίδα μου θα θελήσει να με τιμήσει για την μεγάλη προσφορά μου στα ελληνικά γράμματα. Θέλω να παρακαλέσω το δημοτικό συμβούλιο Ζακύνθου να μην μεταφέρει το άγαλμα του Σολωμού από την ομώνυμη πλατεία, αν σκοπεύει να της δώσει το όνομά μου. Κρίμα είναι. Όλοι οι καλοί χωράνε. Μπορείτε να βάλετε το δικό μου άγαλμα δίπλα σ’ αυτό του Σολωμού και η πλατεία να λέγεται «πιτσιρίκου – Σολωμού». Και «Σολωμού – πιτσιρίκου» να λέγεται, εγώ δεν έχω πρόβλημα – εκτός βέβαια αν έχει ο Νιόνιος. Μόνο μη με βάλετε στην πλατεία Αγίου Μάρκου, γιατί αφενός θέλω να βλέπω το πόρτο κι αφετέρου δεν μου αρέσουν οι πίτσες. Και στη Μπόχαλη θα μου άρεσε να με βάλετε, αρκεί να είναι τεράστιο το άγαλμα – να είμαι σαν τον Χριστό πάνω από το Ρίο ντε Τζανέιρο. Θα γίνω ο πιτσιρίκος του Ριο ντε Τζαντέιρο.

Πρέπει να είμαι ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους στον κόσμο που έβγαλε βιβλίο με το ζόρι. Θέλω να καταγγείλω πως με απειλούν και με δεύτερο.

Τα δικαιώματα εκμετάλλευσης της εικόνας μου στην Θεσσαλονίκη, τα έχω παραχωρήσει στην ΠΑΕ Άρης.

(συνεχίζεται)

 

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.