Στο Μουντιάλ του Μονάχου με πέταξε άχου!

Ανταπόκριση από το Μόναχο

Τρελά κέφια στην πρεμιέρα του Μουντιάλ. Η τελετή έναρξης ήταν πιο σαχλή κι από όλους τους διαγωνισμούς της Γιουροβίζιον μαζί. Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, κρατώντας από το χέρι ζαβά παιδάκια και οι θεατές χειροκροτούσαν προσποιούμενοι πως είναι χαρούμενοι, ενώ ήταν ολοφάνερο πως για να πάνε στο γήπεδο είχαν αναβάλει τα ραντεβού με τους ψυχιάτρους.

Κατά τ’ άλλα, στην τελετή κυριάρχησε το βαυαρικό στοιχείο που περιέχει μεγάλες δόσεις βαρβαρικού στοιχείου και κακογουστιάς. Πελέ και Μπεκενμπάουερ τα πιάνουν από δέκα μπάντες και τους έχει σιχαθεί η ψυχή μου, ενώ η Κλόντια Σίφερ περιορίστηκε σε ρόλο γλάστρας, αφήνοντας κατά μέρος τις γνωστές σε όλους μας πολιτικές της ανησυχίες.

Στο πρώτο παιχνίδι του Μουντιάλ, η Γερμανία κέρδισε την Κόστα Ρίκα με 4-2 και τώρα εμείς πρέπει να ενθουσιαστούμε, επειδή, και καλά, μπήκαν πολλά γκολ και είδαμε θέαμα, αλλά στην πραγματικότητα και οι δυο ομάδες ήταν καφενεία κι εντελώς απροετοίμαστες, οπότε όλοι οι παίκτες έκαναν ό,τι γούσταραν και όσα σουτ γίνονταν, κατέληγαν στα δίχτυα, αφού και οι δυο τερματοφύλακες ήταν εντελώς άχρηστοι.

Στο άλλο παιχνίδι ο Ισημερινός έριξε δυο τεμάχια στους Πολωνούς που δεν έχουν ξεπεράσει ακόμα τον θάνατο του Πάπα και είναι να τους λυπάται η ψυχή σου. Το παιχνίδι είχε και ελληνικό ενδιαφέρον, μιας και με την Πολωνία έπαιξε ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ που από τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται στον Ολυμπιακό. Ο Ζεβλάκοφ ήταν από τους χειρότερους παίκτες, πράγμα που οφείλεται στο γεγονός πως κρατάει δυνάμεις για το ελληνικό πρωτάθλημα και οπωσδήποτε αυτό είναι προς τιμήν του. Ο Φέλιξ Μπόρχα είδε τον αγώνα από τον πάγκο, όπως θα κάνει δηλαδή και στον Ολυμπιακό, αφού η μόνη περίπτωση να σηκωθεί από τον πάγκο στο Καραϊσκάκη, θα είναι άμα θέλει να πάει για κατούρημα.

Το βράδυ στο μπαρ που εργάζομαι έγινε χαμός. Ο ιδιοκτήτης, ένας Πομάκος λαδέμπορος κοκαΐνης, είχε τη φαεινή ιδέα να φέρνει κάθε βράδυ γυναίκες από τις χώρες που παίζουν την ίδια μέρα στους αγώνες. Έτσι χτες είχαμε κορίτσια από την Κόστα Ρίκα, την Πολωνία και τον Ισημερινό. Γύρω στις 2 ήρθαν δυο πελάτες και τους πάσαρα δυο Ισημερινές μπουκιά και συχώριο. Πάνω στην κουβέντα μου είπαν πως ήταν αδέρφια και ήταν από την Ελλάδα – αδελφοί Παλαιοκώστα μου είπαν – και πολύ το χάρηκα που συνάντησα δυο πατριώτες εδώ στη μαύρη ξενιτιά.

Ωραία τα περνάω εδώ στη Γερμανία.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.