Πωλείται

Πολλοί απόρησαν με την επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου να ανακοινώσει την προσφυγή της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από το Καστελόριζο. Κι όμως η επιλογή του Καστελόριζου ήταν απόλυτα σωστή και επιτυχημένη:

Ο Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε το Καστελόριζο επειδή ήθελε να εκμεταλλευτεί τη χρεοκοπία, για να δείξει τις ομορφιές της χώρας μας μέσω των ξένων τηλεοπτικών καναλιών και να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες.

Προφανώς, ο κ. Παπανδρέου είχε διαβάσει την παλαιότερη προτροπή μου προς τους υπουργούς της κυβέρνησης να μη δίνουν συνεντεύξεις στα ξένα δίκτυα μέσα από τα πληκτικά γραφεία τους, αλλά να προτιμούν τις παραλίες της Μυκόνου και άλλα τουριστικά αξιοθέατα της πατρίδας μας.

Επίσης, ο Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε το γραφικό Καστελόριζο, επειδή ο επόμενος στόχος της κυβέρνησης είναι να προσελκύσει ξένους μεγιστάνες, οι οποίοι θα αγοράσουν κάποια από τα πανέμορφα ελληνικά νησιά.

Η ελληνική κοινωνία  είναι ανέτοιμη αυτή την εποχή να δεχτεί κάτι τέτοιο, αλλά, μόλις θα πεινάσει και θα δει του κώλου της την τρύπα, θα το δεχτεί κι αυτό ως μια ακόμα εθνική επιτυχία.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.