Πoυτάν@

Παρατηρώντας τις αντιδράσεις των πολιτών, των πολιτικών και των ΜΜΕ στην προσφυγή της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κατέληξα στο συμπέρασμα πως η επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου να ανακοινώσει την προσφυγή από το Καστελόριζο αποδείχτηκε σοφή:

Το Καστελόριζο έχει ταυτιστεί στη συνείδηση των ξένων -αλλά και των Ελλήνων- με τη βραβευμένη με Όσκαρ ιταλική ταινία “Mediterraneo”.

 

Από ελληνικής πλευράς στην ταινία συμμετείχε μόνο η Βάνα Μπάρμπα.

Κατά συνέπεια, επιλέγοντας ο Γιώργος Παπανδρέου το Καστελόριζο για να ανακοινώσει την προσφυγή της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, έστειλε το ξεκάθαρο μήνυμα σε ξένους και Έλληνες πως ο ρόλος της χώρας μας από εδώ και πέρα θα είναι ο ρόλος που υποδυόταν στην ταινία η κυρία Μπάρμπα: δηλαδή ο ρόλος της πoυτάνας.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.