Ο Άκης

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος πήγε στα παλιά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη και έδωσε εξηγήσεις, για την περιουσιακή του κατάσταση και το σπίτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Κι όμως ο Άκης είναι αθώος:



Το ΠΑΣΟΚ είχε την οικονομική δυνατότητα να έχει τα γραφεία του στους πιο ακριβούς δρόμους της Αθήνας. Επέλεξε, όμως, τη Χαριλάου Τρικούπη –και τώρα την Ιπποκράτους-, για να μην κατηγορηθούν τα στελέχη του πως πλούτισαν και ξεστράτισαν από τα ιδεώδη του σοσιαλισμού. Εν τω μεταξύ, τα σπίτια τους ήταν στα βόρεια προάστια.

Αν το ΠΑΣΟΚ είχε τα γραφεία του στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου ή στην Ηρώδου Αττικού, ποιος θα μπορούσε να κατηγορήσει τον Άκη Τσοχατζόπουλο για το σπίτι του στην Αρεοπαγίτου; Θα έλεγε πως το απέκτησε για να είναι συνέχεια κοντά στο κόμμα.

Στην πραγματικότητα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι ο πιο πιστός οπαδός του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Η πιο σημαντική αλλαγή που έφερε ο Ανδρέας Παπανδρέου στη χώρα μας είναι ότι έκανε κάθε 65άρη να πιστεύει πως του αναλογεί μια σέξι 35άρα, έτοιμη να τον αποθεώσει.

Ο Άκης – σε αντίθεση με άλλους συντρόφους του- ακολούθησε τον Ανδρέα ακόμα και σε αυτό. Χώρισε -αν και αγαπούσε τη σύζυγό του- και παντρεύτηκε μια πολύ νεότερη γυναίκα, για να είναι πιστός στις αρχές του Ανδρέα.

Τελικά, βρίσκω υπερβολικές τις αναλύσεις για τον Τσοχατζόπουλο. Τι μπορεί να πει κάποιος για έναν άντρα 71 ετών που τον φωνάζουν ακόμα Άκη;

(Στη φωτογραφία, μη βιαστείτε να υποθέσετε πως ο Άκης δείχνει στη σύζυγό του το επόμενο σπίτι που θα της αγοράσει. Το πιο πιθανό είναι να της δείχνει το δρόμο για το σοσιαλισμό.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.