Έλα να την ακούσεις στην Ελλάδα!

Την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών εξετάζει η ειδική επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης, σε μια προσπάθεια να πειστούν οι Έλληνες να σταματήσουν το κάπνισμα. Η κυβέρνηση πιστεύει πως, αν οι Έλληνες εθιστούν στο χασίς, την κοκαΐνη και την ηρωίνη, θα καταφέρουν να απεξαρτηθούν επιτέλους από το τσιγάρο και θα πάψει η χώρα μας να είναι το μαύρο πρόβατο της Οικουμένης.

Οι χρήστες ναρκωτικών θα αντιμετωπίζονται με κατανόηση και επιείκεια, αλλά, αν βρεθεί πάνω τους ένα πακέτο τσιγάρα, θα μεταφέρονται αμέσως στη Μακρόνησο και θα σπάνε πέτρες από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας θα απαγορεύσει το κάπνισμα του τσιγάρου στα αυτοκίνητα και θα επιβάλει τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες, ενώ, αν στο αυτοκίνητο επιβαίνουν και παιδιά, θα γίνεται κατάσχεση τόσο του οχήματος όσο και των παιδιών, τα οποία στη συνέχεια θα πωλούνται για όργανα στο εξωτερικό.

Μέχρι να συμφιλιωθούν οι οδηγοί με τα νέα μέτρα, θα επιτρέπεται τα παιδιά των καπνιστών να είναι κλειδωμένα στο πορτμπαγκάζ ή δεμένα με σχοινιά στην οροφή του αυτοκινήτου.

Όσοι κάνουν χρήση ναρκωτικών στο αυτοκίνητο δεν θα αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα με τον νόμο∙ αντιθέτως, θα επιβραβεύονται επειδή δεν καπνίζουν τσιγάρο και θα δημιουργηθούν λωρίδες ταχείας κυκλοφορίας μόνο για ναρκομανείς.

Οι οδηγοί που θα μπορούν να αποδείξουν πως είναι εξαρτημένοι από τα ναρκωτικά δεν θα πληρώνουν διόδια και θα έχουν πάντα προτεραιότητα, ενώ θα έχουν το δικαίωμα να προσπερνάνε και από δεξιά.

Στις εθνικές οδούς θα τοποθετηθούν ειδικά μηχανήματα που θα εντοπίζουν εκείνους οι οποίοι καπνίζουν τσιγάρα -και όχι χασίς- και οι παραβάτες θα είναι υποχρεωμένοι να βγαίνουν από την εθνική οδό και να πηγαίνουν στον προορισμό τους από τα κατσάβραχα.

Η αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών θεωρείται δημοκρατικό μέτρο, αφού μέχρι τώρα μπορούσαν να παίρνουν ναρκωτικά ανενόχλητοι μόνο οι πλούσιοι και οι κοσμικοί∙ στο εξής θα επιτρέπεται και στα λαϊκά στρώματα να μαστουρώνουν, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να βρεθούν στη στενή.

Αντίθετοι στο να αποποινικοποιηθεί η χρήση ναρκωτικών εμφανίζονται οι εργαζόμενοι στα σωφρονιστικά καταστήματα, αφού αφενός δεν θα φυλακίζονται οι χρήστες -οπότε δεν θα μπορούν πια να τους προμηθεύουν με ουσίες και θα χάσουν το μεγαλύτερο μέρος από το εισόδημά τους- κι αφετέρου οι φυλακισμένοι για άλλες υποθέσεις, οι οποίοι κάνουν χρήση ναρκωτικών, θα προμηθεύονται νόμιμα τα τσιγαριλίκια και τα σκονάκια από τους συγγενείς τους στο επισκεπτήριο και δεν θα έχουν λόγο να τα αγοράζουν από τους υπαλλήλους.

Η αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών θα γίνει η αιτία να χαθούν πολλές θέσεις εργασίας στις φυλακές, μια και δεν θα χρειάζεται πια να γίνεται έλεγχος για εισαγωγή ναρκωτικών και θα μπορεί η μανούλα του κάθε κατάδικου να τού πηγαίνει το παστίτσιο που τόσο του αρέσει και το έχει φτιάξει με τα χεράκια της.

Επίσης, θα σταματήσει επιτέλους ο κολπικός και πρωκτικός έλεγχος στις κρατούμενες και τους κρατούμενους και θα πάψουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι να ψαχουλεύουν με τις βρομοδακτυλάρες τους τα απόκρυφα των φυλακισμένων για να δουν μήπως έχουν κρύψει καμιά χασισοφυτεία στον πισινό τους.

Η αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών θα συμβάλλει στην αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων και δεν αποκλείεται κάποιες φυλακές να κλείσουν, για να επιβεβαιωθεί στην πράξη η υπέροχη φράση του Βίκτωρα Ουγκώ «όταν πίνεις μπάφους, κλείνει μια φυλακή».

Πάντως, οι φυλακές δεν θα κλείσουν αμέσως, γιατί κάπου πρέπει να μπουν και όλοι αυτοί οι αλήτες που δεν μπορούν να ξεπληρώσουν τα χρέη τους και είναι έτοιμοι να πάρουν τα όπλα και να μπουκάρουν στις τράπεζες∙ άλλωστε, ο μόνος λόγος που θέλει η κυβέρνηση να αποποινικοποιηθεί η χρήση ναρκωτικών είναι για να αδειάσουν οι φυλακές από τους χρήστες ναρκωτικών και να δημιουργηθεί χώρος για τους χρήστες πιστωτικών καρτών.

Εν τω μεταξύ, αναταραχές στο αστυνομικό σώμα έχει προκαλέσει η πρόταση της επιτροπής να τιμωρούνται οι μικροδιακινητές ναρκωτικών σε βαθμό πλημμελήματος. Οι αστυνομικοί θεωρούν πως, αν τα βαποράκια δεν τιμωρούνται αυστηρά, θα έχουμε στην ουσία άνοιγμα του κλειστού επαγγέλματος του μικροεμπόρου ναρκωτικών και θα χάσουν πάρα πολλά χρήματα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καθησύχασε τους αστυνομικούς, λέγοντάς τους πως το θετικό είναι ότι στο εξής κανείς δεν θα μπορεί να ισχυρίζεται πως οι μπάτσοι πουλάνε την ηρωίνη -αφού όλοι θα μπορούν πια να την πουλάνε- κι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να σταματήσει ο διασυρμός της Αστυνομίας. Παράλληλα, διαβεβαίωσε τους αστυνομικούς πως δεν θα θιχτούν τα προνόμια που έχουν στον χώρο προστασίας κυκλωμάτων πορνείας και νυχτερινών κέντρων.

Η αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών και οι ελαφριές ποινές για τα βαποράκια θα επιτρέψουν να λειτουργήσει ο υγιής ανταγωνισμός στην αγορά χασίς, κοκαΐνης και ηρωίνης, με συνέπεια να πέσουν οι τιμές και τα ναρκωτικά να είναι προσιτά σε όλα τα βαλάντια∙ θα πρέπει να προσέξουμε, βέβαια, να μη χαθεί η ποιότητα του προϊόντος και γεμίσει η αγορά με μπουρούχα.

Παράλληλα, θα δοθεί η δυνατότητα σε χιλιάδες χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους να συμπληρώνουν το εισόδημά τους, πουλώντας μικρές ποσότητες ναρκωτικών, με την προϋπόθεση, βέβαια, πως θα κάνουν και οι ίδιοι χρήση, ώστε να επωφεληθούν από τις νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους χρήστες.

Μεγάλα θα είναι και τα οφέλη για τον ελληνικό τουρισμό, αφού εκατομμύρια χρήστες από όλο τον κόσμο θα έρθουν για να απολαύσουν τα ναρκωτικά στην όμορφη και ηλιόλουστη χώρα μας. Ήδη, το υπουργείο Τουρισμού ετοιμάζει μια μεγάλη διαφημιστική καμπάνια με τίτλο «Έλα να την ακούσεις στην Ελλάδα».

LIFO- 07/10/10

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.