Η βία στα γήπεδα

Με αφορμή τα επεισόδια στο ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, ο Κάρολος Παπούλιας, καταδίκασε τη βία στα γήπεδα και ζήτησε να ξαναγυρίσει ο αθλητισμός όπως τον έζησαν οι παλιότεροι, όταν η μισή Ελλάδα ήταν φυλακή ή εξορία, αλλά μέσα στα γήπεδα οι Έλληνες ήταν κύριοι.

Στα πλαίσια της καταπολέμησης της βίας στα γήπεδα, ο κ. Παπούλιας ζήτησε να μην επιτρέπονται τα φάουλ και να απαγορεύεται οι παίκτες να πλησιάζουν τους αντιπάλους τους σε απόσταση μικρότερη από δέκα μέτρα. Παράλληλα πρότεινε οι οπαδοί να είναι δεμένοι χειροπόδαρα και φιμωμένοι κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο κ. Παπούλιας καταδίκασε τη βία στα γήπεδα, αλλά δεν καταδίκασε την εισβολή των ΜΑΤ στην Κερατέα, γιατί οι άνδρες των ΜΑΤ δεν μπήκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Αν τα ΜΑΤ κυνηγούσαν τους κατοίκους μέσα στο γήπεδο της Κερατέας, είναι σίγουρο πως θα ήταν πρώτη είδηση στα δελτία ειδήσεων και όλοι θα καταδίκαζαν τη βία.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.