Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο, κοιμόσουνα στο διπλανό θρανίο

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο προτείνει στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας ολοήμερο ωράριο για τα σχολεία. Η παιδική εγκληματικότητα αυξάνεται διαρκώς και το υπουργείο Παιδείας αναζητεί τρόπους να κρατάει τα παιδιά μέσα στο σχολείο, ώστε να μην αποτελούν κίνδυνο για την κοινωνία.

Η πρόταση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για το Δημοτικό είναι η σχολική ημέρα να ξεκινά στις 8:00 και να τελειώνει στις 15:00, με διαλείμματα για φαγητό και παρακολούθηση των πρωινάδικων της τηλεόρασης, ώστε να μη χάνουν τα παιδιά την επαφή με την αποβλάκωση.

Οι μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ Δημοτικού θα τελειώνουν τα μαθήματα στις 15:30 –μισή ώρα αργότερα από τις άλλες τάξεις-, ώστε να μην συναντιούνται στο σχόλασμα με τους μικρότερους μαθητές και τους κάνουν μαύρους στο ξύλο.

Η σχολική ημέρα στο Γυμνάσιο θα τελειώνει στις 16:00, για να συνηθίζουν οι μαθητές το 8ωρο και να μην τους κακοφαίνεται τα επόμενα 45 χρόνια που θα εργάζονται σαν τα σκυλιά.

Στις 2 τελευταίες τάξεις του Λυκείου οι μαθητές δεν θα κάνουν διαλείμματα –για να προετοιμάζονται για τα χρόνια σκληρής εργασίας που θα ακολουθήσουν-, ενώ θα εκπαιδεύονται να μην πηγαίνουν στην τουαλέτα για 8 τουλάχιστον ώρες, ώστε να είναι πιο παραγωγικοί.

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο προτείνει τα σχολεία να μην κλείνουν μετά τη λήξη της σχολικής ημέρας, ώστε αφενός να γίνεται απρόσκοπτα το εμπόριο ναρκωτικών και αφετέρου οι μαθητές να συνηθίζουν τις υπερωρίες που θα κάνουν μέχρι να πάρουν σύνταξη χωρίς να πληρώνονται.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.