Επιτροπή λογιστικού ελέγχου του ελληνικού δημοσίου χρέους

Έχοντας δει το Debtocracy, δεν έχω πια καμία αμφιβολία πως είναι αναγκαία η δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου, η οποία θα εξετάσει το ελληνικό χρέος. Είναι ο μόνος τρόπος να μάθουμε ποιο είναι τα πραγματικά αίτια του χρέους, καθώς και τους όρους με τους οποίους έχει συναφθεί.

Ο μόνος που έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να απαιτήσει τη δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου για το ελληνικό χρέος είναι ο ελληνικός λαός που υφίσταται τις συνέπειες.

Δεν πρόκειται να το κάνουν ούτε οι πολιτικοί που κυβέρνησαν και κυβερνούν, ούτε οι μεγαλοεπιχειρηματίες, ούτε οι μεγαλοεργολάβοι, ούτε οι μεγαλοεκδότες, ούτε οι καναλάρχες, ούτε οι μεγαλοδημοσιογράφοι. Άλλωστε, είναι βέβαιο πως ο λογιστικός έλεγχος του χρέους θα αποκαλύψει τα οφέλη που είχαν όλοι αυτοί από τη δημιουργία του χρέους αλλά και τις ευθύνες τους.

Το «μαζί τα φάγαμε», το «οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι κοπρίτες» και ανάλογες εκφράσεις δεν αποτελούν ανάλυση του χρέους της χώρας. Αν δεν μάθουμε τα πραγματικά αίτια του δημοσίου χρέους, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο και κανείς δεν εγγυάται πως η κατάσταση θα διορθωθεί.

Είναι απαραίτητο να πιέσουμε και να απαιτήσουμε για τη δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου – άλλωστε, έχει συμβεί και σε άλλες χώρες.

Αυτό μπορεί να γίνει με συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις αλλά και υπογράφοντας την έκκληση για σχηματισμό επιτροπής λογιστικού ελέγχου επί του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Πρέπει να μάθουμε τα αίτια του δημοσίου χρέους της χώρας. Η γνώση είναι δύναμη.

Καλώ όλους τους φίλους αναγνώστες να διαβάσουν και –αν συμφωνούν- να υπογράψουν την έκκληση για σχηματισμό επιτροπής λογιστικού ελέγχου επί του ελληνικού δημόσιου χρέους.

To σάιτ της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου επί του ελληνικού δημοσίου χρέους

Την έκκληση για τη δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου επί του ελληνικού δημοσίου χρέους μπορείτε να την διαβάσετε και να την υπογράψετε εδώ

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.