Η Ελλάδα στα σκουπίδια

Σε ιδιώτες αποφάσισε να αναθέσει η Περιφέρεια Αττικής το έργο της αποκομιδής των σκουπιδιών επειδή –εξαιτίας των παρατεινόμενων κινητοποιήσεων των εργαζόμενων στους δήμους- έχει χαλάσει η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, μιας και η μπόχα έχει φτάσει στις Βρυξέλλες.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός δήλωσε πως πάνω απ’ όλα βάζει τους πολίτες και την κοινωνία. Πράγματι, αν έλειπε αυτό το πρόβλημα με τα σκουπίδια, δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα αυτή την εποχή – τα σκουπίδια χαλάνε αυτήν την πολύ όμορφη ατμόσφαιρα που υπάρχει στη χώρα.

Δηλώσεις για το θέμα έκανε και ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, ο οποίος ήταν πολύ χαρούμενος επειδή χτες δεν του έριξαν ούτε ένα γιαούρτι.

Η αποκομιδή των σκουπιδιών θα ανατεθεί σε ιδιώτες που διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό αλλά -επειδή δεν υπάρχουν ιδιώτες που να διαθέτουν και στρατό για τον πόλεμο που θα ακολουθήσει- η κυβέρνηση θα τους διαθέσει εκατό διμοιρίες των ΜΑΤ, δέκα τάγματα λοκατζήδων, είκοσι F-16 και τριάντα ελικόπτερα Απάτσι.

Οι αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις θα περικυκλώσουν το ΧΥΤΑ Φυλής και θα καλέσουν τους εργαζόμενους να παραδοθούν αλλά -αν αυτοί αρνηθούν- έχουν εντολή να τους εκτελέσουν επί τόπου και να τους πετάξουν στα σκουπίδια.

Αν οι ιδιώτες σε συνεργασία με τον Στρατό και την Αστυνομία δεν καταφέρουν να καταλάβουν τον ΧΥΤΑ Φυλής, τα σκουπίδια θα μεταφερθούν στο Mega που είναι η μεγαλύτερη χωματερή της Αθήνας.

Τα σκουπίδια που προορίζονται για ανακύκλωση θα μεταφερθούν στον ΣΚΑΪ που είναι πάντα πολύ ευαίσθητος σε οικολογικά θέματα – ειδικά, αν έχουν χορηγούς.

Εν τω μεταξύ, εντύπωση προκαλεί η λύσσα των σκουπιδοτενεκέδων της τηλεόρασης για τα σκουπίδια στο δρόμο. Σκουπίδια εναντίον σκουπιδιών. Εμφύλιος πόλεμος.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.