Καινούργιο κοσκινάκι

Με χαρά διαπιστώνω πως πολλοί συμπατριώτες μας έχουν πάψει να αποδίδουν τα δεινά της σύγχρονης Ελλάδας στα 400 χρόνια Τουρκοκρατίας, και τα αποδίδουν πια στη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια από τους Μαυρομιχαλαίους.Όλο και πιο συχνά ακούς και διαβάζεις τη φράση “αν δεν είχε δολοφονηθεί ο Καποδίστριας, η σημερινή Ελλάδα θα ήταν εντελώς διαφορετική”.

Οπωσδήποτε, η παύση της απόδοσης όλων των κακών που μαστίζουν τη χώρα στην Τουρκοκρατία -και η μετακύλισή τους στη δολοφονία του Καποδίστρια- αποδεικνύουν πως οι Έλληνες σπάνε τα στερεότυπα και εξελίσσουν τη σκέψη τους.

Αν η πολιτική σκέψη του έθνους συνεχίσει να ωριμάζει με τέτοιους γοργούς ρυθμούς, σε καμιά διακοσαριά χρόνια αναμένεται οι ευθύνες για την κατάσταση της Ελλάδας του 2212 να αποδοθούν στον Όθωνα και την Αμαλία.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.