Ανακοίνωση της ΕΛΕ (και δυο σκέψεις)

(Κατά την ταπεινή μου γνώμη, το σημείο στο οποίο πρέπει όλοι οι πολίτες -ανεξάρτητα από την πολιτική μας τοποθέτηση- να στηρίξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η άμεση δημιουργία διεθνούς επιτροπής που θα ελέγξει το δημόσιο χρέος της χώρας. Ποιοι δεν θέλουν αυτήν την επιτροπή λογιστικού ελέγχου για το ελληνικό δημόσιο χρέος; Αυτοί που θα δουν τα ονόματά τους στη λίστα. Ίσως, κάποιοι “πατριώτες” δεν είναι και τόσο πατριώτες. Οι Έλληνες πολίτες έχουμε το δικαίωμα και απαιτούμε να μάθουμε τα αίτια και τους όρους του ελληνικού δημόσιου χρέους.)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
“ΕΛΕ για παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους”

Η Πρωτοβουλία για τη Συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου θεωρεί ώριμο και αναγκαίο το αίτημα συγκρότησης διεθνούς επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου που θα ανοίξει τα βιβλία του δημόσιου χρέους, όπως τέθηκε σήμερα Τρίτη 8 Μαΐου από τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, Αλέξη Τσίπρα. Η πρόταση για την συγκρότηση μιας τέτοιας επιτροπής, στον βαθμό που δεν θα αποτελεί μια ακόμη εξεταστική επιτροπή συγκάλυψης, θα ανοίξει τον δρόμο για την άμεση παύση πληρωμών προς τους πιστωτές μας επικαλούμενη την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που προβλέπει το διεθνές δίκαιο και ο ΟΗΕ κι επίσης την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους ή ακόμη και όλου του δημόσιου χρέους.

Η Πρωτοβουλία για τη Συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου, που έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερες από 60.000 υπογραφές πολιτών κάτω από αυτό το αίτημα, δηλώνει ότι διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία, προεργασία κι επιστήμονες κύρους και πιστοποιημένης τεχνικής επάρκειας από την Ελλάδα και το εξωτερικό οι οποίοι μπορούν να εργαστούν σε αυτή την κατεύθυνση, κατ’ εντολή και προς όφελος της κοινωνίας.

Αθήνα 8 Μαΐου 2012

(Στις 7 Απριλίου του 2011, έγραφα “Επιτροπή λογιστικού ελέγχου του ελληνικού δημοσίου χρέους”.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.