Βενιζέλος – Λίγο πριν το τέλος

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος γίνεται έξαλλος, ουρλιάζει και χτυπάει το τραπέζι, όταν πολίτης του επισημαίνει πως ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία δεν έχουν την δυνατότητα -αλλά ούτε και την επιθυμία- να διαπραγματευτούν με τους Γερμανούς επειδή η Μέρκελ έχει στα χέρια της τη λίστα με τα ονόματα των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας που πήραν μίζες από τη Siemens. Ο πολίτης είπε αυτό που λένε όλοι οι Έλληνες.

Κι όμως, ο Ευάγγελος Βενιζέλος -αυτός που βλέπετε στο βίντεο- είναι αυτός που “διαπραγματευόταν” τις τύχες της χώρας.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι αυτός στον οποίο πόνταρε η ντόπια οικονομική ελίτ -οι νταβατζήδες δηλαδή- και τον στήριζαν για νέο πρωθυπουργό, μέχρι να συνειδητοποιήσουν ότι είναι καμένος και να στραφούν άρον-άρον στον Αντώνη Σαμαρά, με την ελπίδα να ελέγχουν απόλυτα και τη νέα κυβέρνηση ώστε να διασωθούν.

Από την αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου, γίνεται φανερό πως ξέρει ότι κάποια στιγμή θα μιλήσει η Δικαιοσύνη. Και γι’ αυτόν.

Ας γίνουν όσες εκλογές θέλουν. Ας μείνουμε στο ευρώ, ας πάμε στη δραχμή, ας καταργήσουμε εντελώς το χρήμα. Αν δεν αποδοθεί Δικαιοσύνη, αν δεν καθίσουν στο σκαμνί όσοι ευθύνονται για την χρεοκοπία και τα σκάνδαλα που διέλυσαν τη χώρα, η Ελλάδα είναι τελειωμένη.

(Πριν από λίγες ημέρες, έγραφα: “Οι πολίτες δικαστές”)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.