Πάρε ναυτάκι Συριανό, υπάλληλο Καλαματιανό

Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, μετά από τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι όλοι οι εργαζόμενοι στο Μουσείο της Ακρόπολης είναι από τη Μεσσηνία. Είναι προφανές το υπονοούμενο για τον Αντώνη Σαμαρά, αφού το Μουσείο της Ακρόπολης εγκαινιάστηκε την περίοδο που ο Σαμαράς ήταν υπουργός Πολιτισμού. Πραγματικά, όταν διαπιστώνεις πως όλοι οι εργαζόμενοι είναι από τη Μεσσηνία, φτάνεις στο συμπέρασμα πως το Μουσείο της Ακρόπολης δεν φτιάχτηκε για να φιλοξενηθούν τα εκθέματα αλλά για να διοριστούν οι Καλαματιανοί.

Με τόσους Μεσσήνιους στο Μουσείο της Ακρόπολης, δικαιούται μια θέση εκεί και ο Αντώνης Σαμαράς. Όταν τα τινάξει, να τον ταριχεύσουν και να τον βάλουν δίπλα στις Καρυάτιδες.

Με την ευκαιρία, στην πίσω μεριά του Μουσείου της Ακρόπολης έχουν φυτέψει πολλές ελιές. Φέτος, ας κάνουν έναν κόπο να τις μαζέψουν οι υπάλληλοι που είναι από την Καλαμάτα και ξέρουν από λάδι.

(Το γιατί δεν μπορούν να κυβερνήσουν, το γιατί δεν μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτα άλλο από το να περιμένουν την πτώση -που θα είναι πολύ ηχηρή- δεν θέλει και πολύ μυαλό για να το καταλάβεις. Είναι λερωμένοι παντού. Και λερώνουν. Κουβέλη, την πάτησες.)

(Κι ένα κείμενο για τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης – είναι πολύ γελαστικό. Είναι μόλις πριν από 3 χρόνια, αν και μοιάζει να έχουν περάσει αιώνες. Those were the days!)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.