Όλα για το πτυχίο

Ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, φέτος οι υποψήφιοι επέλεξαν σχολές με βάση την επαγγελματική αποκατάσταση, ενώ τα προηγούμενα χρόνια επέλεγαν με βάση την τύχη και ό,τι κάτσει.Τα στοιχεία δείχνουν πως υπάρχει μια τάση εισαγωγής των υποψηφίων σε σχολές που βρίσκονται κοντά στον τόπο της κατοικίας τους, ώστε να αποφύγουν τα έξοδα της παραμονής σε άλλη πόλη αλλά και να μπορούν να στέλνουν τη μαμά τους και τη γιαγιά τους να παίρνουν τις σημειώσεις, για να κοιμούνται οι ίδιοι μέχρι το απόγευμα.

Οι βάσεις στις αστυνομικές σχολές απογειώθηκαν και όλοι οι μαθηταράδες θα γίνουν μπάτσοι αλλά αυτό είναι λογικό, μια και οι απουσιολόγοι έχουν παράδοση στη ρουφιανιά αφού μας καρφώνουν στους καθηγητές.

Οπωσδήποτε, η ελληνική κοινωνία έχει προοδεύσει πολύ, αφού κάποτε ο πατέρας ήταν περήφανος που ο γιος του θα σπουδάσει γιατρός, ενώ τώρα πανηγυρίζει που θα γίνει μπάτσος.

Οι φοιτητές που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα των σπουδών και δεν βρίσκουν δουλειά δεν χρειάζεται να ανησυχούν, αφού μπορούν να πουλήσουν το κορμί τους –αρκεί να μην είναι τίποτα στραβοχυμένοι- και να καταφέρουν να πάρουν το πτυχίο. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Η μόρφωση είναι χρήσιμη στον άνθρωπο –ανεξάρτητα από τη δουλειά που θα κάνει (ή δεν θα κάνει, γιατί πού να βρεις δουλειά σήμερα;)- και αυτό το έχει θέσει πολύ ωραία ο Φιντέλ Κάστρο.

Ο Φιντέλ Κάστρο, απαντώντας στον Όλιβερ Στόουν που του επισήμανε πως -μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και τα οικονομικά προβλήματα της Κούβας- εμφανίστηκαν ξανά πουτάνες στους δρόμους της Αβάνας, του είπε «Ναι, αλλά οι δικές μας πουτάνες έχουν τελειώσει και πανεπιστήμιο».

Καλό πτυχίο!

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.