Ο Εμφύλιος κι ο Αγιασμός

Γεια σου πιτσιρίκο, έχοντας γυρίσει το μισό πλανήτη, είμαι πλέον πεπεισμένος ότι η παιδική χαρά της γης έχει το όνομα Ελλάς. Τα παιδιά της Ελλάδος έχουν χωριστεί σε “Αριστερούς” και “Φασίστες” και παίζουν πετροπόλεμο. (σε αυτό το “παιχνίδι” διακρίνω ότι συμμετέχεις κι εσύ).

Σε λίγο θα χτυπήσει το κουδούνι κι ο παπάς θα ξεκινήσει τον “Αγιασμό” για τη νέα σχολική χρονιά. (αλήθεια, μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει το νόημα του αγιασμού την πρώτη ημέρα στα σχολεία;)

Τελικά ποιος θα σώσει αυτή τη χώρα; Οι “Αριστεροί”, οι “Φασίστες” ή το “Άγιο Πνεύμα”;

(Μάλλον η Goldman Sachs)

Χαιρετισμούς,

F.

Αγαπητέ Federico, πάντα ήμασταν χωρισμένοι σε αριστερούς και φασίστες. Υποθέτω από το σνομπ ύφος του συγκεκριμένου μέιλ πως τώρα είσαι στην Ισπανία και μας βλέπεις σαν τουρίστας. Όταν οι Ισπανοί φασίστες -που είναι πιο πολλοί από τους Έλληνες φασίστες- αρχίσουν να επιτίθενται παρέα με φασίστες βουλευτές σε μετανάστες, εσύ να πας για καφέ και να είσαι μπλαζέ.

Πάντως, Εμφύλιος δεν θα γίνει και δεν έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Θα το “αναλύσω” ενδελεχώς σε κάποιο επόμενο ποστ.

Το νόημα του Αγιασμού στα σχολεία είναι πως τα παιδιά δεν μαθαίνουν τίποτα στο σχολείο -και κινδυνεύουν, παράλληλα, να πάθουν ανεπανόρθωτες ζημιές-, οπότε εμπιστευόμαστε το Άγιο Πνεύμα να τα σώσει και να βάλει πέντε κολλυβογράμματα στο κεφάλι τους.

Αυτή τη χώρα την σώζει πάντα το Φως. Οι άλλοι να δούμε πώς θα σωθούν που ζουν μέσα στα σκοτάδια.

Γράψε και στείλε κάνα κείμενο με ωραία γκομενάκια από τη Μαδρίτη. Να έχουν, όμως, και πολιτική άποψη, ε;

Venceremos – εκτός αν χάσουμε

π.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.