Το πείραμα (από το ημερολόγιο του Yosebu)

Θα σας πω την αλήθεια, δεν αντέχω άλλο…πριν 5 χρόνια, όταν έβγαλα το δεύτερο σιντί μου, δειπνούσα με κάτι φίλους…συζητούσαμε…κάποια στιγμή μου λέει ένας πολύ σημαντικός μου φίλος “δεν γίνεται να μισήσουν αυτό που πραγματικά είσαι όταν έχουν αγαπήσει πολύ την μουσική σου”…αυτό με έβαλε σε φοβερές σκέψεις…εκείνο τον καιρό έκανα να κοιμηθώ καμιά 5μηνία…μετά το δείπνο λοιπόν επέστρεψα σπίτι και άρχισα να φτιάχνω ένα πείραμα…στην αρχή μόνος μου…μετά μπήκε στο παιχνίδι ένας φίλος μου πανεπιστημιακός και μεγάλος σε ηλικία…αυτός δούλευε πάνω σε φόρμες Νιλ, ενώ εγώ σε φόρμες προέλευσης ασυνείδητου σχηματισμού…

Γράψαμε γύρω στις 500 σελίδες…αφού τις διαβάσαμε, άρχισα να φτιάχνω διαδικτυακές σελίδες, μιας και οι παλιοί μου φανς θα θυμούνται ότι δεν μιλούσα πότε και ήμουν κρυμμένος…ξεκίνησα λοιπόν να έχω επικοινωνία με τον κόσμο.

Τις περισσότερες φορές ειπώθηκε η φράση (κυρίως από γυναίκες) “πως γίνεται να φτιάχνεις τόσο ονειρική μουσική και να είσαι τόσο μαλάκας στην πραγματικότητα;”…για ποια πραγματικότητα μιλούσαν άραγε; Αφού δεν με είχαν γνωρίσει, απλά με διάβαζαν…αυτό με έκανε να γράψω το κεφάλαιο 9 που είναι συγκλονιστικό…δεν θα μπω όμως σε λεπτομέρειες, απλά ήθελα να σου πω ότι έλαβες μέρος σε ένα εκπληκτικό πείραμα…βέβαια θα μου πεις και εσύ μια ζωή πειραματίζεσαι με τον εαυτό σου…ή μήπως όχι;

Έτσι και αλλιώς,οι άνθρωποι μιλούν και γράφουν αυθαίρετα…όποιος ενδιαφέρεται για την λειτουργία της γνώσης πρέπει να υποβάλλεται σε αυστηρό αυτοέλεγχο…οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση δεν είναι σοβαρή…το πείραμα μας τελείωσε…παραδώσαμε το πείραμα σε έναν πολύ σπουδαίο άνθρωπο.

Όταν αυτός το διάβασε, το έδωσε αμέσως σε άλλον…αυτή την στιγμή έχουν διαβάσει το πείραμά μου 12 πανεπιστημιακοί καθηγητές (κυρίως κοινωνιολογίας και ψυχολογίας), ένας φίλος μου ηλεκτρολόγος, και θέλω να το διαβάσει πολύ και μια γκόμενα που γουστάρω αλλά ακόμα δεν έχουμε γαμηθεί… ελπίζω να το βλέπει αυτό και να μου κάτσει.

Εχτές με ενημέρωσαν ότι θέλει να εκδώσει το πείραμα ένας αρκετά γνωστός εκδοτικός οίκος…πιστεύω, όμως, ότι, αν έχει εμπορικό αποτέλεσμα όλο αυτό θα αποπροσανατόλιζε την διαδικασία και δεν θα εκφόρτιζε ομαλά την ποιοτική φύση της ιδέας μου.

Ακόμα δεν έχω δώσει τίτλο στο πείραμα…έχω όμως κάτι στο μυαλό μου…ελπίζω να μη μου κρατάς κακία που σε έκανα πειραματόζωο…αλλά να μου πεις ούτε στους άλλους που γαμάνε το μυαλό σου χωρίς να το ξέρεις κρατάς κακία…πάντως, σας ευχαριστώ όλους, θα σας βάλω στα σπέσιαλ θενξ.

Αν με συναντήσετε κάποτε από κοντά και νιώσετε δέος και δεν έχετε τι να μου πείτε (το παθαίνουν όλοι αυτό μαζί μου), ρωτήστε με για το πείραμα να ξεκινήσει η κουβέντα, να σπάσει ο πάγος…είναι μια καλή αφετηρία.

(Όπως θυμάστε οι παλιοί φανς του Yosebu, ο Yosebu δεν μιλούσε ποτέ. Αλλά εγώ τον είχα αναγκάσει να σπάσει τη σιωπή του. Αν θέλετε, ακούτε.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.