Ουάσιγκτον αγάπη μου!

Οι αμερικανικές εκλογές ήταν μια καλή ευκαιρία να επισκεφθώ την αγαπημένη μου Ουάσιγκτον. Η Ουάσιγκτον είναι η πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών και εδώ βρίσκεται ο Λευκός Οίκος που έγινε ευρύτερα γνωστός στην Ελλάδα επειδή εδώ πίπωνε ο Μπιλ Κλίντον την Μόνικα Λεβίνσκι. Εντάξει, όλοι οι πρόεδροι πιπώνουν αλλά δεν γίνεται πάντα πρώτη είδηση. Το ερώτημα τώρα είναι “Ποιος θα πιπώνει από δω και πέρα; Ο Ομπάμα ή ο Ρόμνεϊ;”. Την απάντηση θα δώσει ο κυρίαρχος αμερικανικός λαός.

Αυτή είναι η πίσω μεριά του Λευκού Οίκου. Μπαίνω πάντα από πίσω, για να μη με πάρει κάνα μάτι.

Το Μνημείο του Ουάσιγκτον φτιάχτηκε, βέβαια, για τον στρατηγό Τζορτζ Ουάσιγκτον που ήταν ο πρώτος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και -για να τον τιμήσουν- έβαλαν τη φάτσα του στο δολάριο. Είναι αυτός ο σοβαρός τύπος με τα άσπρα μαλλιά κουρεμένα καρέ, αλλά μάλλον φοράει περούκα επειδή ήταν καράφλας.

Δεν μπορούσα να μην επισκεφτώ το Μνημείο του Λίνκολν που φτιάχτηκε με πρότυπο τον Παρθενώνα και τον ναό του Δία στη Νεμέα, και αποδεικνύει πως όλοι αντιγράφουν τους αρχαίους Έλληνες εκτός από εμάς. Βέβαια, οι Αμερικανοί δεν έριξαν μερικούς κίονες για να μοιάζει πιο αρχαίο το Μνημείο του Λίνκολν και όλοι καταλαβαίνουν πως είναι ξεπατικωσούρα.

Αυτός είναι ο Αβραάμ Λίνκολν και μην τον βλέπετε έτσι άσπρο, γιατί ήταν μελαχρινός και φορούσε μαύρα ρούχα που “κόβουν”. Τον έφτιαξαν με μάρμαρο από την Αλαμπάμα γιατί η Πεντέλη ήταν μακριά και είχαν και απεργία οι εργάτες στα λατομεία. Ο Λίνκολν τάχθηκε κατά της δουλείας και υπέγραψε το διάταγμα για τη χειραφέτηση των μαύρων, οπότε τον έφαγε μπαμπέσικα ένας Αμερικανός χρυσαυγίτης.

Ο λόφος του Καπιτωλίου. Εξαιρετικός γαμιστρώνας. Έξω από το Κογκρέσο πέτυχα δυο Έλληνες λαθρομετανάστες που πουλούσαν hot dog και τους κυνηγούσαν κάτι μαύροι αστυνομικοί.

Το μνημείο του Τόμας Τζέφερσον που ήταν ο τρίτος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και μας είναι γνωστός από τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας. Σκέτο μαυσωλείο είναι η Ουάσιγκτον με τόσους προέδρους και κρίμα που δεν τους ταρίχευαν, για να βλέπουμε τις μούμιες.

Ενώ ο Σαμαράς λέει πως αυτά τα μέτρα είναι τα τελευταία -και λέει αλήθεια γιατί τα επόμενα μέτρα θα τα ψηφίσει ο Τσίπρας-, εγώ θα σας κρατώ ενήμερους για τις αμερικανικές εκλογές. Από την Ουάσιγκτον για τον πιτσιρίκο, πιτσιρίκος.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.