Για τα ιδρύματα για παιδιά

Με αφορμή το κείμενο «Στο ίδρυμα», αρκετές φίλες και –περιέργως- πολλοί φίλοι μου έγραψαν για το πώς μπορούν να γίνουν εθελοντές ή να βοηθήσουν με άλλους τρόπους σε ιδρύματα για παιδιά.

Επειδή δεν έχω κάποιες ειδικές γνώσεις –πέρα από την ελάχιστη προσωπική εμπειρία με τα παιδιά-, μετέφερα το ενδιαφέρον σε ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τι συμβαίνει στα ιδρύματα για παιδιά και έχουν τις ανάλογες σπουδές και γνώσεις.

Μόλις έχω μια συνολική απάντηση για τι μπορεί να κάνει κάποιος πολίτης που θέλει να βοηθήσει τα παιδιά –και να βοηθήσει τον εαυτό του και την κοινωνία- θα γράψω ένα κείμενο με λεπτομέρειες.

Ή, ακόμα καλύτερα, θα ζητήσω από έναν –ή περισσότερους – από τους ανθρώπους που γνωρίζουν την κατάσταση να γράψει ένα κείμενο που θα φανεί χρήσιμο σε όλους όσοι θέλουν να βοηθήσουν.

Εκείνο που έμαθα –και μπορώ να γράψω τώρα- είναι πως, γενικά, η κατάσταση στα ιδρύματα για παιδιά είναι σε ένα υποφερτό επίπεδο αλλά υπάρχει τεράστιο πρόβλημα σε σπίτια. Και εκεί υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη.

Θα επανέλθω. Ευχαριστώ.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.