Δίκη τριών μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Φιλοπάππου

Αύριο Τετάρτη 5 Δεκέμβρη δικάζονται τρία μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Φιλοπάππου. Κατηγορούνται για «ηθική αυτουργία» σε καταστροφές (αφαιρέσεις) της περίφραξης που πραγματοποιήθηκαν κατά καιρούς από κατοίκους της περιοχής. Βάση για το κατηγορητήριο είναι τα δημοσιευμένα κείμενα της Επιτροπής Κατοίκων με τα οποία καταγγέλλονται οι περιφράξεις και η παράνομη εκμετάλλευση από ιδιώτες του δημόσιου χώρου του Φιλοπάππου.

Οι κατηγορούμενοι επελέγησαν μεταξύ των μελών της επιτροπής με κριτήριο τις ονομαστικές καταγγελίες και δικαστικές προσφυγές που έφεραν τις υπογραφές τους.

Παρ’ ότι υπάρχει στάση των δικαστικών μετά τις 10.30, η δίκη μάλλον θα γίνει μιας και είναι 5η στο αυριανό πινάκιο (έχουν γίνει πολλές αναβολές της δίκης) και τμήμα των κατηγοριών πάει για παραγραφή.

Να είμαστε όλοι-ες εκεί για συμπαράσταση στους συντρόφους που έδωσαν έναν μεγάλο αγώνα για το δικαίωμα όλων μας να χαιρόμαστε ανοιχτούς και ελεύθερους τους δημόσιους χώρους της πόλης μας.

Οι λόφοι του Φιλοπάππου αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτοί και προσβάσιμοι σε όλους.

Τα σχέδιά τους για περιφραγμένους λόφους δεν πέρασαν. Να μην επιτρέψουμε να περάσει και η εκδίκησή των επίδοξων εκμεταλλευτών.

Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2012, ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, ώρα 9 πμ, κτίριο 8

(Ευχαριστώ τον καλό φίλο για το μέιλ. Εννοείται ότι τα κάγκελα θα πέσουν όσες φορές προσπαθήσουν να τα βάλουν. Να μπαινοβγαίνουν ελεύθερα οι κάτοικοι, οι άστεγοι -που έχουν βρει καταφύγιο στο λόφο του Φιλοπάππου- και τα σκυλιά που είναι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου· αν και είναι δύσκολο πια να βρεις άνθρωπο.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.