Η βάπτιση του Ιάσονα από τον επώνυμο επιχειρηματία ΚΚ

Αθήνα, 2004. Για την βάπτιση του Ιάσονα, οι γονείς του –ανερχόμενοι επιχειρηματίες αλλά άγνωστοι στην κοινωνική Αθήνα- επέλεξαν ως ανάδοχο τον επώνυμο επιχειρηματία ΚΚ, η σύζυγος του οποίου ήταν εξέχον μέλος Φιλανθρωπικού Ιδρύματος.

Ο πατέρας του Ιάσονα, διατηρώντας φιλία με τον επώνυμο επιχειρηματία ΚΚ, είχε πεισθεί να επενδύσει μεγάλο ποσό στην Εταιρεία του, αποσύροντας κεφάλαια από την δική του Εταιρεία.

Τα δύο πρώτα έτη, οι μετοχές του επώνυμου επιχειρηματία ΚΚ ανέβηκαν αλματωδώς. Ο επώνυμος επιχειρηματίας ΚΚ σύστησε στον πατέρα του Ιάσονα τον Τραπεζίτη Α.

Ο πατέρας του Ιάσονα πήρε δάνειο με εγγύηση την μονοκατοικία του στα Βόρεια Προάστια και με σκοπό να αυξήσει την συμμετοχή του στην εταιρεία του επώνυμου επιχειρηματία ΚΚ.

Ο πατέρας του Ιάσονα έλεγε ότι -χάριν στον επώνυμο επιχειρηματία ΚΚ- έχει ανοικτή γραμμή πλέον με τον Τραπεζίτη Α.

Ο τραπεζίτης Α πείθει τον πατέρα του Ιάσονα να συμμετάσχει και στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, αγοράζοντας μετοχές με δάνειο την προσωπική του και μόνο εγγύηση.

Ο πατέρας του Ιάσονα εγγράφεται στην λίστα των “gold investors” που καλεί ο Τραπεζίτης Α σε κλειστά γεύματα.

Η πρόσκληση στην βάπτιση έγραφε ότι οι γονείς επιθυμούν, αντί δώρων στον Ιάσονα, τα χρήματα να διατεθούν στο Ίδρυμα στο οποίο η νονά του ήταν μέλος.

Ακολουθεί δεξίωση 500 ατόμων σε Club των Βορείων Προαστίων. Είναι άριστα οργανωμένη από Εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων που ανελάμβανε -κατά δήλωση του υπευθύνου της- δεξιώσεις μόνο επωνύμων.

Οι γονείς του Ιάσονα είναι πανευτυχείς σε όλη την διάρκεια του event της βάπτισης. Οι προσκεκλημένοι εξαίρουν την καινοτόμο για την εποχή πρωτοβουλία των γονιών και των αναδόχων.

Η νονά του Ιάσονα φωτογραφίζεται με άλλες κυρίες που έχει καλέσει από το Ίδρυμα .Ο πατέρας του Ιάσονα στο σύντομο λόγο του τόνισε και το φιλανθρωπικό έργο της κουμπάρας του.

Τα γεγονότα που ακολούθησαν την βάπτιση ανέτρεψαν όλη την προηγούμενη ονειρική εικόνα:

Η βάπτιση του Ιάσονα προβλήθηκε σε 4 σελίδες από γνωστό περιοδικό life style που σήμερα έχει κλείσει.

Η Εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων που ανέλαβε την δεξίωση σήμερα δεν υφίσταται.

Δύο από τις κυρίες μέλη του Ιδρύματος -που φωτογραφήθηκαν με την νονά του Ιάσονα- διέκοψαν την φιλανθρωπική δραστηριότητα τους και σταμάτησαν να προβάλλονται από το lifestyle περιοδικό -που σήμερα έχει κλείσει-, μόλις οι σύζυγοι τους αντιμετώπισαν οικονομικά προβλήματα.

Στον ανάδοχο του Ιάσονα και επώνυμο επιχειρηματία έχει απαγορευθεί η έξοδος από την χώρα λόγω ποινικών εμπλοκών για κακουργηματική απάτη, ενώ η Εταιρεία του έχει κάνει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99.

Το ΔΣ της τράπεζας που χορήγησε το δάνειο έχει αντικατασταθεί, λόγω της κακής πορείας της Τράπεζας και των ανεπιτυχών αποφάσεων του ΔΣ που συσσώρευσαν τεράστιες ζημιές.

Το νέο ΔΣ της Τράπεζας ελέγχει τα χορηγηθέντα στο παρελθόν δάνεια και καλεί τον πατέρα του Ιάσονα να αποπληρώσει τα δάνεια του, για να μην εκπλειστηριασθεί η μονοκατοικία του και τα άλλα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία του.

Η αξία των μετοχών της Τράπεζας και του επώνυμου επιχειρηματία -που έχει στο χαρτοφυλάκιο του ο πατέρας του Ιάσονα- έχει σχεδόν εκμηδενισθεί .

Ο πατέρας του Ιάσονα πιστεύει ότι η αυτή την χώρα δεν έχει μέλλον. Ετοιμάζεται να φύγει στο εξωτερικό για ένα νέο ξεκίνημα, εγκαταλείποντας ότι είχε δημιουργήσει στην Ελλάδα, αφού τα περιουσιακά του στοιχεία δεν καλύπτουν τις οφειλές του.

Η ιστορία είναι δυστυχώς πραγματική και η αλήθεια είναι ότι ο πατέρας του Ιάσονα ήταν έντιμος τόσο στις συναλλαγές του, όσο και στις δραστηριότητες του.

Γ.Κ.

(Αγαπητέ φίλε, βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να σας πληροφορήσω πως ο βαφτιστικός σταυρός του Ιάσονα δόθηκε ενέχυρο.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.