Οι Έλληνες αγοράζουν το Βερολίνο

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση το δημοσίευμα του Spiegel, σύμφωνα με το οποίο πολλοί Έλληνες αγοράζουν σπίτια στο Βερολίνο -αλλά και στο Μόναχο, την Φρανκφούρτη και το Αμβούργο- πληρώνοντας μάλιστα τις περισσότερες φορές τοις μετρητοίς.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, πρότεινε στον Αντώνη Σαμαρά να μπει χαράτσι στα σπίτια που αγοράζουν οι Έλληνες στην Γερμανία αλλά –για να συμβεί αυτό- θα πρέπει να υπάρξει έγκριση από το Ανώτατο Δικαστήριο της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, το χαράτσι στα σπίτια των Ελλήνων στην Γερμανία θα εισπράττεται μαζί με το λογαριασμό της ΔΕΗ, αφού η ΔΕΗ αυτήν την εποχή τραβάει καλώδια μέχρι τα σπίτια των Ελλήνων στο Βερολίνο.

Αν το χαράτσι στα σπίτια των Ελλήνων στη Γερμανία αποδώσει, η κυβέρνηση θα τους βάλει και πρόστιμο για τους ημιυπαίθριους, τα πατάρια, τις σοφίτες και τις πιλοτές.

Ο Γιάννης Στουρνάρας πιστεύει πως, αν φορολογηθούν τα ακίνητα των εκατομμυρίων Ελλήνων που ζουν σε άλλες χώρες, η ανάπτυξη είναι θέμα ημερών.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.