Ο Θέμος είναι αθώος (όπως όλοι μας)

Μετά από πολύμηνη έρευνα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του Θέμου Αναστασιάδη για την υπόθεση μεγάλου χρηματικού ποσού που είχε καταθέσει στην τράπεζα BNP Paribas το 2007. Ο Αναστασιάδης διώκεται για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σε δήλωσή του για τη δίωξή του, ο Θέμος Αναστασιάδης –μεταξύ άλλων- αναφέρει: «Αν ήταν σαν εμένα όλοι οι ‘φοροφυγάδες’ σίγουρα δεν θα ‘χε κανένα πρόβλημα η Ελλάδα».

Είναι πολύ μετριόφρων στη δήλωσή του ο Θέμος Αναστασιάδης. Πράγματι, αν όλοι οι φοροφυγάδες ήταν σαν τον Θέμο Αναστασιάδη, η Ελλάδα δεν θα είχε κανένα πρόβλημα αλλά η Ελλάδα θα ήταν ακόμα καλύτερη, αν όλοι οι Έλληνες διέθεταν το απαράμιλλο ήθος, τον αδαμάντινο χαρακτήρα και την αξιοπρέπεια του Θέμου Αναστασιάδη.

Στη δήλωσή του, ο Αναστασιάδης αναφέρει ακόμα πως το πόρισμα του ΣΔΟΕ εις βάρος του βγήκε από πολιτικούς και στελέχη που επί τρία χρόνια καλύπτουν τη λίστα Λαγκάρντ.

Βέβαια, το ίδιο θα μπορούσε να υποστηρίξει και ο Άκης Τσοχατζόπουλος που μας κοιτάει τώρα πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Το ίδιο θα μπορούσαν να πουν όλοι οι Έλληνες που διώκονται ποινικά.

Αν όχι για τη λίστα Λαγκάρντ, όλοι οι Έλληνες που διώκονται θα μπορούσαν να υποστηρίξουν πως τους κυνηγάει το σύστημα που όχι μόνο δεν τιμώρησε κανέναν για την χρεοκοπία της χώρας αλλά δεν έστειλε ούτε έναν πολιτικό στο δικαστήριο.

Και θα έχουν δίκιο.

Όλοι έχουμε δίκιο στην Ελλάδα. Δικαιοσύνη δεν έχουμε.

Και αφού δεν έχουμε Δικαιοσύνη, είμαστε όλοι αθώοι. Για όλα.

Ο εκβιασμός είναι προφανής. Ο ένας έχει στοιχεία που καίνε τον άλλον.

Οι εκδότες για τους άλλους εκδότες και τους πολιτικούς, οι πολιτικοί για τους άλλους πολιτικούς και τους εκδότες, και όλοι μαζί έχουν στοιχεία για τους δικαστές.

Σε αυτό το σκηνικό καθολικής «αθωότητας», η μόνη περίπτωση να αλλάξει πραγματικά η χώρα είναι η καταστροφή της.

Οι όποιες θετικές αλλαγές θα περάσουν μόνο μέσα από την πλήρη κατάρρευση της χώρας.

Άλλος τρόπος δεν υπάρχει.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.