Πρόωρα Χριστούγεννα

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας από καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας σε B-, επειδή εκτίμησε θετικά την αποφασιστικότητα των χωρών της ευρωζώνης να διατηρήσουν την Ελλάδα στο ευρώ ακόμα και αν όλοι οι Έλληνες τα τινάξουν.

Σημαντικό ρόλο στην πιστοληπτική αναβάθμιση της Ελλάδας έπαιξαν το 1,3 εκατομμύρια άνεργοι και η αύξηση της ανεργίας στο 26%, τα χιλιάδες λουκέτα στα καταστήματα και τα εργοστάσια, οι αυτοκτονίες, οι χιλιάδες άστεγοι, τα συσσίτια και η μετανάστευση των Ελλήνων στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την Standard & Poor’s, με μερικές ακόμα τέτοιες καλές ειδήσεις από την Ελλάδα, σύντομα η χώρα μας θα μπορεί να δανείζεται όπως πρώτα και δεν θα την κοροϊδεύουν οι άλλες χώρες.

Όπως δήλωσε μεγάλο στέλεχος της Standard & Poor’s –που θέλησε να διατηρήσει την ανυπαρξία του-, τον κυριότερο ρόλο για την απόφαση να αναβαθμιστεί η Ελλάδα έπαιξε το επερχόμενο τέλος του κόσμου, γιατί δεν ήθελαν η καταστροφή του πλανήτη να βρει την Ελλάδα στη Γ΄ Εθνική.

Η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας θα ελεγχθεί ξανά σε δυο εβδομάδες. Στην Κόλαση.

(Φυσικά, ο καλός ο παίκτης ξέρει πως τώρα είναι η πιο καλή ώρα για τζογάρισμα στο κανόνι της Ελλάδας.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.