Τελευταία έξοδος

Αυξημένη παρουσιάζεται φέτος η έξοδος των Αθηναίων για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Οι αναλυτές αποδίδουν την αύξηση στη βελτίωση του καιρού και στην αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας, αν και είναι γνωστό πως πολλοί κάτοικοι της Αθήνας επιστρέφουν στα πατρικά τους για να ζεσταθούν και να λιγδώσουν το άντερό τους.

Χιλιάδες είναι οι Αθηναίοι που φεύγουν από την Αθήνα όχι για τα Χριστούγεννα αλλά για πάντα.

Δεν είναι λίγοι και οι Αθηναίοι που δεν εγκαταλείπουν την Αθήνα αλλά τη χώρα. Πολλά αυτοκίνητα δεν θα σταματήσουν πριν περάσουν τα σύνορα.

Άλλοι Αθηναίοι θα κρυφτούν στα βουνά, ώστε να είναι έτοιμοι για το αντάρτικο.

Πολλοί είναι και οι Αθηναίοι που κάνουν το τελευταίο ταξίδι με το ΙΧ τους επειδή δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, οπότε θα το παρκάρουν σε καμιά σπηλιά στον Όλυμπο ή θα το φουντάρουν από κάνα γκρεμό.

Ανάμεσα στους Αθηναίους που εγκαταλείπουν την πόλη είναι και χιλιάδες μεγαλοαστοί που φοβούνται πως πλησιάζει η ώρα που οι προλετάριοι θα τους κόψουν τα λαρύγγια με τα κονσερβοκούτια.

Καλές γιορτές!

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.