Το πάθος για τα λεφτά είναι δυνατότερο από τη λευτεριά

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε στον Άκη Τσοχατζόπουλο 8 χρόνια φυλάκισης και δήμευση του ακινήτου του στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, για ανακριβή δήλωσης «πόθεν έσχες»· σε αντίθεση με τους άλλους πολιτικούς που κάνουν ακριβή δήλωση “πόθεν έσχες”.

Ο Τσοχατζόπουλος μεταφέρθηκε ξανά στη φυλακή απ’ όπου μάλλον θα βγει σύντομα λόγω προχωρημένης ηλικίας, αφού -αν και τον λένε Άκη και θα νόμιζες πως πρέπει να πάει στις φυλακές ανηλίκων- είναι 74 ετών.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, η δήμευση του ακινήτου του Άκη Τσοχατζόπουλου ήταν επιβεβλημένη, ώστε να μην διαμαρτύρονται μετά όλοι αυτοί οι καθυστερημένοι που κάθονται και περιμένουν σαν ζώα να τους πάρουν οι τράπεζες τα σπίτια.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έγινε έξαλλος με την απόφαση και άρχισε να φωνάζει συνθήματα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, ενώ ούρλιαζε πως όλο το ΠΑΣΟΚ και οι ψηφοφόροι του πρέπει να πάνε στη φυλακή γιατί τον διέφθειραν και τον μετέτρεψαν από νεαρό ιδεολόγο σοσιαλιστή σε στυγνό γέρο καπιταλιστή.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου αναφέρθηκαν έμμεσα στην υπόθεση Μπακογιάννη-Κούβελου, που απηλλάγησαν αν και ξέχασαν να δηλώσουν ένα εκατομμύριο δολάρια, αλλά αυτοί έχουν μαζί τους όλη την οικονομική ολιγαρχία της χώρας, την θανατηφόρα κατάρα του Μητσοτάκη και, ίσως, να είχαν και ενδιαφέροντα στοιχεία για τον βίο και την πολιτεία των δικαστών.

Στην απολογία του, ο Άκης Τσοχατζόπουλος είπε πως δεν είχε πρόθεση να αποκρύψει τίποτα αλλά έχει τόσα σπίτια και τόσα χρήματα που λογικό ήταν να ξεχάσει να δηλώσει ένα σπίτι και μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Ο εισαγγελέας ζήτησε από τον Άκη Τσοχατζόπουλο να βγάλει το χέρι από την τσέπη και ο Άκης του απάντησε πως έχει το χέρι στην τσέπη, για να μην μπορέσει κανείς μετά να τον κατηγορήσει πως του έκλεψε το πορτοφόλι.

Κάποιοι καθυστερημένοι νομίζουν πως η καταδίκη και η φυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου δημιουργεί στους πολίτες αίσθημα δικαίου αλλά κάνουν μεγάλο λάθος και τώρα η Δικαιοσύνη μοιάζει εντελώς ξεπουλημένη, αφού ο Τσοχατζόπουλος μπροστά στον Βενιζέλο μοιάζει αθώος, άσπιλος, αγνός και αμόλυντος.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.