Η Χρυσή Αυγή και το σαβουάρ βιβρ των εφοπλιστών

Ο βρετανικός Guardian έγραψε ότι Έλληνες εφοπλιστές χρηματοδοτούν τη Χρυσή Αυγή. Ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει ποιοι την προωθούν στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης στα οποία είναι γνωστό ότι επενδύουν επιχειρηματίες του κλάδου.

Όταν οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής παίρνουν το λόγο στη Βουλή για τα θέματα της ελληνικής ναυτιλίας, φαίνεται ότι γνωρίζουν καλά τα προβλήματα των εφοπλιστών.

Ερωτήσεις και παρεμβάσεις τους συμπλέουν με τις θέσεις που διατυπώνουν οι ενώσεις των Ελλήνων πλοιοκτητών. Κοινός τόπος, η στήριξη των ναυτιλιακών επιχειρήσεων.

Στηρίζουν σε όλες τις περιπτώσεις τις θέσεις εργασίας των Ελλήνων; Τότε γιατί δεν λένε κουβέντα για την άρση του καμποτάζ ή για τη μείωση των οργανικών συνθέσεων, που διεκδικούν οι εφοπλιστές;

Γιατί συκοφαντούν με κάθε ευκαιρία τους ναυτεργάτες που αγωνίζονται για τη διατήρηση των δικαιωμάτων τους και για αύξηση των οργανικών συνθέσεων στα καράβια;

Ποιος καθιέρωσε τις άθλιες συνθήκες εργασίας για το κατώτερο πλήρωμα στα ποντοπόρα πλοία των Ελλήνων εφοπλιστών;

Για ποιους δουλεύουν όσοι στήνουν δουλεμπορικά γραφεία και διαλέγουν Έλληνες ή ξένους εργάτες;

Ποιος επιτρέπει τη λειτουργία τέτοιων δικτύων;

Διαβάστε στο UNFOLLOW 16, που κυκλοφορεί, το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Φραντζή «Η Χρυσή Αυγή και το σαβουάρ βιβρ των εφοπλιστών».

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.