Το παιδί από την Πάτρα

Φίλε πιτσιρίκο, είμαι φοιτητής στο ΤΕΙ Πάτρας (τμήμα λογοθεραπείας). Ο λόγος που σου στέλνω σε κύριο λόγο είναι το σχέδιο Αθηνά. Είναι το μνημόνιο της Παιδείας, επηρεάζει χιλιάδες φοιτητές σε όλη την Ελλάδα, διαγράφει σχολές, μετακινεί σχολές, μετονομάζει σχολές. Στο ίδρυμα δεν πραγματοποιούνται σχεδόν καθόλου μαθήματα από την αρχή του δευτέρου εξαμήνου λόγω καταλήψεων ή αναστολής λειτουργίας στο μηχανογραφικό από τον Σεπτέμβριο. Από 14 τμήματα που υπάρχουν θα μείνουν τα 4, καταργούν ή μειώνουν επαγγελματικά δικαιώματα και γενικότερα καταργούν την δημόσια δωρεάν παιδεία.

Υπάρχουν επίσης πληροφορίες που ισχυρίζονται ότι πίσω από το -σχέδιο αθηνά- κρύβετε ο όμιλος Ακμή. τα συμπεράσματα δικά σας. Όλο αυτό το διάστημα που δεν γίνετε μάθημα πραγματοποιούνται διάφορες κινητοποιήσεις εκτός της κατάληψης, πορείες, διαμαρτυρίες στο δημαρχείο κτλ και συμμετέχει μεγάλος αριθμός φοιτητών ωστόσο κανένα μέσο παραπληροφόρησης δεν λέει τίποτα.

Την προηγούμενη πέμπτη είχαμε συνέλευση ΣΕΥΠ (σχολές επαγγελμάτων υγείας και πρόνοιας) και αποφασίστηκε να στηρίξουμε ανεξάρτητο πλαίσιο φοιτητών. Το συμβούλιο του ΤΕΙ με τον πρόεδρο είχε δεσμευτεί ότι θα παραιτηθεί αν δεν έπαιρνε τις απαντήσεις που χρειαζόμασταν από το υπουργείο, κάτι το οποίο δεν έκανε και πήγε όλη η ΣΕΥΠ να τον πιέσει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του.

Κατά την διάρκεια αυτού, εμφανίζονται στον χώρο του ΤΕΙ 2-3 πασπίτες (νεολαία πασοκ) με 6-7 μπράβους (ανθρώπους της νύχτας) με σιδερογροθιές και σίδερα και θέλανε να μπούνε στο κτίριο να φυγαδεύσουν τον πρόεδρο του ΤΕΙ, ορισμένοι φοιτητές που μπήκαν στο δρόμο τους δέχτηκαν επίθεση και έξι πήγαν στο νοσοκομείο, τρεις σοβαρά, βαρέσανε ακόμα και κοπέλα και της δείξανε τα γεννητικά τους όργανα…

Αυτά τα πράγματα είναι ανεπίτρεπτα και επειδή πολλοί φοιτητές τα είδαμε αυτά μπροστά στα μάτια μας δεν θα επιτρέψουμε να συμβούν ξανά τέτοιες ενέργειες.

Ο μεγαλύτερος προβληματισμός μου είναι ότι τα καθεστωτικά ΜΜΕ προφανώς διαστρέβλωσαν την αλήθεια και είπαν ότι κρατούσαμε όμηρο τον πρόεδρο. Και πολλές φυλλάδες όπως το Athens Voice ή το LIFO ή κάτι ψευτοκουλτουριάρες αμόρφωτες αμαύρωσαν τον θυμό των φοιτητών με το τι συνέβη πραγματικά.

ΝΤΡΟΠΗ, αυτό έχω να πω μόνο. Ο κόσμος πρέπει να μάθει την αλήθεια γι’ αυτό απευθύνομαι σε σένα.Το σχέδιο Αθηνά πρέπει να ανατραπεί, όπως το μνημόνιο και οι πολιτικοί πιόνια που μας φέρανε σε αυτή την κατάσταση.

Το σύστημα είναι σάπιο από όλες τις οπτικές γωνίες και θα πέσει. Το ερώτημα είναι “θα το ρίξουμε ή θα μας πάρει μαζί του καθώς θα πέφτει;”.

ps: Το σχέδιο Αθηνά δεν επηρεάζει την σχολή μου, αυτό πάει να πει ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζω το κάθε τι με βάση τον εαυτό μου; ΌΧΙ βέβαια πρέπει να υπάρχει αλληλεγγύη, μόνο έτσι θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας. Η κρίση αυτή είναι κρίση συνείδησης.

(Αγαπητέ φίλε, το πιο θλιβερό είναι πως υπάρχουν ακόμα φοιτητές που είναι σε κομματικές οργανώσεις. Σαν να μην πέρασε μια μέρα, σαν να μην άλλαξε τίποτα. Τα καθεστωτικά ΜΜΕ θέλουν να βγάλουν χρήματα. Μην τα παρακολουθείτε. Δεν σας υποχρεώνει κανείς. Όσο για τα υπόλοιπα -και επειδή μου έχουν γράψει άπειροι φοιτητές για αυτά τα θέματα-, ό,τι είχα να πω, το είχα γράψει εδώ: “Η γενιά του μουτζούρη”.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.