Γκουλάγκ του Νότου

Μετά τον Γιώργο Παπανδρέου που ήθελε να κάνει την Ελλάδα «Δανία του Νότου», έρχεται ο Αντώνης Σαμαράς να δηλώσει πως έχει πρότυπο την Ιρλανδία, οπότε ο νέος στόχος είναι να γίνει η χώρα μας Ιρλανδία του Νότου.

Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε στον Αντώνη Σαμαρά πως –σε αντίθεση με τον Γιώργο Παπανδρέου- επέλεξε μια χώρα που χρεοκόπησε και έχει κι αυτή Μνημόνιο.

Η Ιρλανδία ήταν το πρότυπο και του Κώστα Σημίτη. Βλέπουμε πως η Ιρλανδία εμπνέει τους Έλληνες πρωθυπουργούς είτε όταν βρίσκεται σε ανάπτυξη, είτε όταν χρεοκοπεί.

Φυσικά, όλες οι ευρωπαϊκές χώρες θα χρεοκοπήσουν –αν δεν έχουν χρεοκοπήσει ήδη-, οπότε η Ελλάδα θα μπορεί να γίνει και πάλι Ελλάδα.

Βέβαια, ας είμαστε ειλικρινείς: Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι ένα γκουλάγκ του Νότου.

update: Φίλος αναγνώστης με διορθώνει πως δεν ήταν ο Κώστας Σημίτης αλλά ο Κώστας Καραμανλής που είχε γοητευτεί από την Ιρλανδία. Τους μπερδεύω αυτούς τους δεξιούς.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.