Το παιδί από την Πάτρα

Αγαπητέ φίλε, διαβάζοντας το άρθρο σου για τη Αθήνα που έγινε πληγή, αισθάνθηκα ότι η επιλογή πριν 5μιση χρόνια να φύγω με τη Χρύσα από την πρωτεύουσα για Πάτρα, μόνο ορθή ήταν.

Δεν επαναλαμβάνω τα πολύ σωστά που είπες αλλά τα προσυπογράφω. Η Ελλάδα έχει 52 νομούς και ο μεγαλύτερος Νομός της σε έκταση είναι ο νομός Αιτωλοακαρνανίας.

Η μισή Ελλάδα ζει στην Αττική. Αν προσθέσω και τη Θεσσαλονίκη, τότε το 63% του πληθυσμού ζει σε 2 νομούς. Φανταστείτε τι χώρος υπάρχει για τους υπόλοιπους.

Πολλοί μου λένε πάλι σε πόλη μεγάλη πήγες. Λάθος, σε σύγκριση με την Αθήνα η Πάτρα είναι ούτε το ένα δωδέκατο σε πληθυσμό. Μεγάλο χωριό είναι. Σε 17΄ ακριβώς, είμαι από το σπίτι μου στον Ψαθόπυργο και κάνω το μπάνιο μου (ακόμη και Σάββατο) χωρίς άγχος και κίνηση.

Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά και η χώρα μας όμορφη. Οργώνω τη δυτική Ελλάδα από άκρη σε άκρη λόγω εργασίας και αισθάνομαι εξαιρετικά τυχερός που, όταν γυρνάω αργά από τα Ιωάννινα π.χ, έχω να επιλέξω αν θα κάνω στάση κάτω από τα πλατάνια ή δίπλα στο κύμα. Η ομορφιά είναι πλάι μου και τα τελευταία χρόνια έχω το περιθώριο αλλά και τη γαλήνη να τη δω.

Μπορώ να επιβεβαιώσω πως, αν σταθείς και αφεθείς στην εικόνα του άλικου ηλιοβασιλέματος στον Μεσσηνιακό κόλπο για 3 λεπτά, σίγουρα θα έχεις γλιτώσει 50 € για την επίσκεψη στον ψυχολόγο.

Η Αθήνα δεν είναι κακή, και την αγαπάω τρελά γιατί μέσα της έγινα ότι είμαι. Αλλά είναι εγωίστρια και απολυταρχική. Γι’ αυτό, καλύτερα επισκέπτης παρά σύντροφος. Αν η ανάγκη και οι αστάθμητοι παράγοντες με φέρουν πίσω ….. σίγουρα θα δομήσω διαφορετικά τη νέα μου σχέση με την πρωτεύουσα ως τη μέρα που θα ξαναφύγω.

Μακάρι να επιστρέψουν -οι νέοι ειδικά – στην περιφέρεια. Δεν θα γεράσουν ποτέ, αν είναι έξυπνοι, και δεν θα πεινάσουν επίσης.

Με όλη μου την αγάπη σε όσους ονειρεύονται να δραπετεύσουν.

Παναγιώτης

(Αγαπητέ φίλε, στον δρόμο που είναι το πατρικό σου σπίτι στην Αθήνα, πριν από μερικούς μήνες δυο καθάρματα δολοφόνησαν έναν άνθρωπο που πήγαινε στη δουλειά του επειδή δεν τους άρεσε το χρώμα του. Και είναι μια από τις πιο όμορφες γειτονιές της Αθήνας, με ωραίο λαϊκό κόσμο. Δεν φταίει η Αθήνα, φταίνε αυτοί που κατάντησαν την πιο ωραία περιοχή της Ελλάδας σε χαβούζα. Προσπάθησε να μην επιστρέψεις στην Αθήνα γιατί η Αθήνα είναι τώρα πια η πιο άγρια επαρχία. Α ναι, και ξέχασες να γράψεις πως το μεγάλο πλεονέκτημα του να ζεις στην Πάτρα είναι πως είσαι κοντά στην Ζάκυνθο! Φιλιά! Και στη Χρύσα και στα μωρουδέλια.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.