Νέες αλλαγές στην Παιδεία

Από τη νέα σχολική χρονιά θα ισχύσουν οι αλλαγές για το νέο Λύκειο, αν και κανείς δεν ξέρει αν τα σχολεία θα ανοίξουν. Πάντως, η κυβέρνηση έκανε το χρέος της να κάνει νέες αλλαγές στην Παιδεία -όπως κάνουν όλες οι κυβερνήσεις -, ώστε να μην αλλάξει απολύτως τίποτα.

Αλλαγές θα γίνουν και στις πανελλαδικές εξετάσεις, όπου τα μαθήματα μειώνονται σε 4, τα επιστημονικά πεδία μειώνονται επίσης σε 4, ενώ για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα μετρά και ο βαθμός του απολυτηρίου και των τριών τάξεων του Λυκείου, οπότε καταλαβαίνουμε πως έπρεπε να φτάσουμε στο 2013, για να επιστρέψουμε σχεδόν απόλυτα στο σύστημα που ίσχυε πριν από τριανταπέντε χρόνια.

Κανείς δεν έχει αντιληφθεί γιατί γίνονται ακόμα εξετάσεις για τα ΑΕΙ και δεν μπαίνουν όλοι ελεύθερα, αφού είναι σίγουρο πως οι περισσότεροι θα είναι άνεργοι ή θα πληρώνονται με ψίχουλα.

Η Ελλάδα χάνει την χρυσή ευκαιρία όλοι οι κάτοικοί της να είναι απόφοιτοι πανεπιστημίου, ώστε να εντυπωσιάζονται οι τουρίστες όταν θα διαπιστώνουν πως οι άστεγοί μας, οι ζητιάνοι μας και οι πουτάνες μας είναι πτυχιούχοι.

Είναι βέβαιο πως οι αλλαγές στο Λύκειο και τις Πανελλαδικές θα στεφθούν με απόλυτη επιτυχία και το κέφι θα επιστρέψει στα σχολεία, αφού κακοπληρωμένοι και ανασφαλείς καθηγητές θα διδάσκουν υποψήφιους ανέργους και μετανάστες, ενώ, παράλληλα, οι μαθητές θα βλέπουν καθημερινά στα πρόσωπα των καθηγητών τους το μοντέλο του σύγχρονου σκλάβου που τους περιμένει μετά από μερικά χρόνια.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.