Σαρδέλες ΟΑΣΑ

Αγαπητέ πιτσιρίκο, είμαι ένας από τους “τυχερούς” που εργάζονται ακόμα (μέχρι πότε άραγε;) στο κέντρο της Αθήνας και μετακινούμαι καθημερινά με λεωφορείο και μετρό. Αυτοκίνητο έχω να οδηγήσω 18 χρόνια, όταν ήμουν 23 ετών πήρα το δίπλωμα, αγόρασα τότε ένα μικρό, παλιό αυτοκίνητο, το κράτησα 6 μήνες, το βαρέθηκα κι αυτό ήταν…

Δεν είναι του γούστου μου τα Ι.Χ., είμαι των Μ.Μ.Μ. και των ποδαριών για αποστάσεις έως 1 χλμ.

Που λες πιτσιρίκο, αυτές τις ημέρες γίνεται ένας χαμός στο μετρό. Οι συρμοί περνάνε κάθε 12 έως 15 λεπτά, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να παίζουν ταυτόχρονα το ρόλο της καπνιστής σαρδέλας. Με το ζόρι μπαίνεις στα βαγόνια και το στρίμωγμα είναι μεγάλο.

Nαι μεν έχουν αραιώσει κατά πολύ τα δρομολόγια, ο ΟΑΣΑ σκέφτεται ότι ο λαός της Αθήνας κάνει τα μπάνια του, αλλά έλα που ο κόσμος δε φεύγει πια τον Αύγουστο όπως παλιότερα.

Θυμάμαι άλλες εποχές τον Αύγουστο ερήμωναν ολόκληρες γειτονιές, πάνε τώρα αυτά , οι περισσότεροι φεύγουν για λίγες ημέρες μόνο, ενώ πολλοί δεν πάνε πουθενά.

Και άνθρωπος χωρίς καλοκαιρινές διακοπές, είναι ένα ράκος που περιφέρεται τριγύρω μέσα στα νεύρα.

Θα μου πεις, “Αύγουστος είναι, τι σκατά κάνετε στην Αθήνα, γιατί δεν είστε σε νησιά ή στα χωριά σας ;”

Ας ξανακάνουμε λοιπόν την Αθήνα μια έρημη πόλη τον Αύγουστο, όπως παλιά.

(Αγαπητέ φίλε, δεν πιστεύω να μην κόβετε εισιτήριο στο μετρό και να χρεοκοπήσει η χώρα τώρα που πήρε τα πάνω της και πάει για 2 εκατομμύρια άνεργους; Πάντως, και τον χειμώνα δεν είχε συχνά ΜΜΜ. Θυμάμαι που περιμέναμε το τρόλεϊ με μια φίλη μου -για εκείνη, εγώ πάω παντού με τα πόδια ή με την Πόρσε ενός φίλου μου- και, μερικές φορές, έκανε ακόμα και μια ώρα για να περάσει. Φαντάζομαι, τώρα τον Αύγουστο, θα περνάει ένα τρόλεϊ την ημέρα. Συγχαρητήρια που έχετε ακόμα δουλειά και μπορείτε να μείνετε στην Αθήνα. Σας ζηλεύω. Εγώ, που είμαι άνεργος, βολοδέρνω από νησί σε νησί σαν την άδικη κατάρα. Η αλήθεια είναι πως δεν έχει πολλούς Αθηνέζους στα νησιά φέτος, όπως είχε τα προηγούμενα χρόνια. Καλύτερα, γιατί είναι ενοχλητικοί οι Αθηνέζοι και μπορεί να διώξουν τους καλούς τουρίστες από την Σλοβακία που τόσο τους έχουμε ανάγκη. Καλά να περάσετε. Ελπίζω να με αξιώσει η Παναγιά -που γιορτάζει σήμερα και μεγάλη η χάρη της- να είμαι κι εγώ του χρόνου τον Αύγουστο στην Αθήνα.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.