Όταν έκλαψε η Σταυρούλα

Ρε συ Πιτσιρίκο, αυτά τα παιδιά που έπαιζες βόλεϊ στην παραλία μαζί τους και σου είχαν πει ότι το Σεπτέμβρη θα ξεκινήσει η Επανάσταση από τη Μεσογείων, εκεί που πρωτοσήκωσαν τον Ιούνιο το λάβαρο οι εξεγερμένοι της ΕΡΤ (που τώρα σπρώχνονται για μιά θέση στη Δ.Τ) τα βλέπεις συχνά;

Σε ρωτάω γιατί είδα στο διαδίκτυο -τηλεόραση δεν βλέπω πλέον μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ κάνοντας κι εγώ την “επανάστασή μου”- ότι η Σταυρούλα Χριστοφιλέα που έκλαιγε, όταν μετά το διάγγελμα Σίμου (του Υπουργού που Φιλούσε Υπέροχα) έπεσε το “μαύρο”, λέει τις ειδήσεις στο Καψο-Μάναλο έκτρωμα της Δ.Τ.

Ρώτα τα, Πιτσιρίκο μου, αν είναι σιγουράκι η είδηση να ετοιμάζω τα απαραίτητα (κάνα πλαστικό στρωματάκι, φορητό ψυγειάκι, καμιά κουβέρτα γιατί θα κάνει ψύχρα) να μην την ξαναπατήσω όπως τον Ιούνη που πήγαινα απροετοίμαστη κάθε βράδυ και επειδή καθόμουν κατάχαμα μου πιανόταν ο κώλος και μετά μου τον “πιάνανε” κι οι πωλητές αναψυκτικών, μπύρας, σουβλακίων κ.λ.π που κάνανε χρυσές δουλειές έξω από την πύλη, και που έπεφτα στην ανάγκη τους γιατί με τόσα επαναστατικά τραγούδια και τέτοια συγκίνηση από την τεράστια “αλληλεγγύη” του Αθηναϊκού λαού προς τους “Επαναστάτες” της ΕΡΤ κοράκιαζα απ΄τη δίψα και λύσσαγα της πείνας η γυναίκα!

Φιλιά, Αναστασία

(Αγαπητή φίλη, ρώτησα τα παιδιά που παίζουμε βόλεϊ στην παραλία και μου είπαν πως οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ που πήγαν στη Δημόσια Τηλεόραση μπορεί να το έκαναν για να χτυπήσουν το σύστημα από μέσα. Επίσης, μου είπαν πως -σε κάθε περίπτωση- την Σταυρούλα την συγχωρούν γιατί είναι πολύ όμορφη. Συμφωνώ μαζί τους, οι πολύ όμορφες γυναίκες δεν πρέπει καν να δουλεύουν. Είναι αμαρτία. Καλά κάνατε και πήγατε για συμπαράσταση στην ΕΡΤ. Δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι και οι υπάλληλοι της ΕΡΤ ίδιοι. Εγώ, από την άλλη, τους συμπαραστάθηκα μόνο διαδικτυακά γιατί ξέρω από την πλούσια εμπειρία μου πως όπου ακούς πολλά “της Δικαιοσύνης ήλιε νοητέ” και “σώπα όπου να ‘ναι θα σημάνουν οι καμπάνες”, το ξεπούλημα είναι σίγουρο. Το παράκαναν κάποιοι σύντροφοι με την αλληλεγγύη, και σε λίγο θα μας ζητάνε να δείξουμε αλληλεγγύη στον Πρετεντέρη και τον Ψυχάρη. Η άποψή μου πια είναι “Όχι άλλη αλληλεγγύη”. Φιλιά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.