Η Ελλάδα μας διώχνει για δεύτερη φορά

Πριν 12 χρόνια κάναμε το λάθος και γυρίσαμε από Γερμανία. Αν και έπρεπε, γιατί η μητέρα μου είχε σοβαρό ατύχημα, και μιας και πάνω δουλεύανε κυριολεκτικά 15 ώρες με πολύ άγχος, ο γιατρός της είπε πως τέλος. Πρέπει να χαλαρώσει! Δεν υπήρχε η δυνατότητα να κάνουν κάτι άλλο, οπότε γυρίσαμε για τους πιο χαλαρούς ρυθμούς στην Ελλάδα.

Έως τότε (και τώρα σαφώς), ειδικά η πόλη που ζω, ήταν μπλε-πράσινη.

Δεν θα ξεχάσω, γύρω στα 15 που ήμουν τότε, είχε έρθει και ο μπούλης ο μπλε για την ομιλία του, πανηγύριζαν μέχρι και τα 7χρονα με σημαίες της Νέας Δημοκρατίας.

Νιώθω οργή για όλα, οι γονείς μου ποτέ δεν ήταν απαρτία του Ελληνικού Συστήματος (καταλαβαίνεις τι εννοώ). Ήταν από τους πολλούς που αναγκάστηκαν να φύγουνε τότε. Γνώριζαν τι τους έδιωξε.

Και αναρωτιέμαι για τόσα. Πώς οι Αμερικάνοι πληρώνουν δίδακτρα για να πηγαίνουν τα παιδιά τους λύκειο.

Μετά θυμήθηκα πόσοι γνωστοί και φίλοι πέρασαν σε ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ, χωρίς να σκάσουν ένα κάρο λεφτά σε φροντιστήρια και ιδιαίτερα.Το ίδιο και για πτυχία ξένων γλωσσών.

Ξέρεις τι είπε ένας γείτονας, υπάλληλος “δημόσιας υπηρεσίας” στην κυρία που έχει το περιπτεράκι στη γειτονιά;

-“Τόσα που μας δίνουν, δεν τρώγονται ρε Δήμητρα !”

Τώρα οι γονείς μου θα πληρώσουν φόρο, και σκέφτομαι για ποιο πράγμα ; Τι ακριβώς παρέχει το κράτος στο 50% των νέων ανέργων ; Τι ακριβώς παρέχει σε αυτόν που δουλεύει για 450 ευρώ ;

Οργή και απογοήτευση. Γιατί;

Γιατί κράζουν οι καναπεδάκηδες τη νέα γενιά (όχι οτι υπάρχει κινητοποίηση από πλευράς μας) που δεν κάνει τίποτα, τη στιγμή που όποιος βγει στο δρόμο για συγκέντρωση ή πορεία,χαρακτηρίζεται άπλυτος αναρχικός.

Τη στιγμή που θα κράξεις το ΠΑΣΟΚ, για όλα αυτά τα χρόνια και όχι μόνο τώρα,ο “κάθε Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο-σουβλάκιας” θα σου πει : “Γιατί, το ΚΚΕ καλύτερο είναι ;”

Τώρα βέβαια άλλαξε,και αν θιχτεί ο Νουδου-Πασόκος θα σου πει “Ναι, είδα και τον Τσίπρα”. ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΚΚΕ Η ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ !

Να ‘τη η φιλοσοφία του περήφανου Έλληνα,που δεν μπορεί να δει παραπέρα. Που του φταίνε για όλα οι κακοί Γερμανοί και οι αλλοεθνείς.

Όπως είπες και στο άρθρο σου “Όχι άλλη αλληλεγγύη”. Αφού πρέπει να καεί το σπίτι του καθενός για να αντιληφθεί(γιατί υπάρχει μεγάλος δρόμος ακόμα, για οποιαδήποτε κινητοποίηση, αν είσαι ακόμα στο στάδιο που ακούς την Τρέμη και τον βολευτάκια) την σαπίλα και την αδικία, το ότι έχει καταδικάσει τον κάθε αθώο στο να μην μπορεί να πάρει ψωμί για την οικογένειά του να φάει, ναι θέλω να φύγω.

Οι δικοί μου δεν θέλουν, αλλά αναγκάζονται.

Όχι για τη φτώχεια, αλλά επειδή από παλιά είχε αντικατασταθεί η φράση “βρήκε δουλειά” με την λέξη “βολεύτηκε”. Γιατί οι περισσότεροι δεν μπορούνε να αντιληφθούν καν τα λάθη τους (μόνο οι άλλοι φταίνε ,ε ;).

Γιατί, ακόμα και τώρα, συμβάλλουν στην καταστροφή της δημιουργικότητας και των ονείρων των νέων και των οικογενειών που δεν έχουν ρεύμα ή άδεια ψυγεία στο σπίτι.

” Εμείς να είμαστε καλά. Πάντα καλά θα ‘μαστε εμείς, τα κάναμε τα κουμάντα μας. Πάμε τώρα για ενα τσιπουράκι”.

(Αγαπητή φίλη, δεν ξέρω τι να πω. Το μόνο, ίσως, που θα μπορούσα να πω είναι πως δεν σας διώχνει η Ελλάδα. Σας διώχνουν οι Έλληνες. Οι Έλληνες που, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, αδυνατούν -ή δεν θέλουν- να νοιαστούν για οποιονδήποτε πέρα από τον εαυτό τους. Και νομίζω πως αυτό θα το πληρώσουν πολύ ακριβά. Καλή τύχη.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.