Μια σκέψη σχετικά με την απεργία των καθηγητών

Καλησπέρα Πιτσιρίκο. Μία σκέψη σχετικά με το θέμα της απεργίας (και δεν είμαι η μόνη που την έχω ):

Αν μας ενδιαφέρει να είμαστε αποτελεσματικοί, θα πρέπει να είναι γενική και διαρκείας, και όχι με στενά κλαδικά κριτήρια . Επίσης, οφείλουμε να διαφοροποιήσουμε τον ως τώρα τρόπο και να δώσουμε απάντηση στα 3 εμπόδια που αποτρέπουν τον κόσμο να απεργήσει και κάθε φορά τα βρίσκουμε μπροστά μας: την αδυναμία συντήρησης του απεργού λόγω απώλειας μισθού, τον φόβο της επίταξης και την εχθρικότητα που (με τη βοήθεια των ΜΜΕ) δέχεται από την κοινωνία, και τους γονείς που δεν έχουν (κατανοητό) πού να αφήσουν τα παιδιά τους αφού δουλεύουν.

1. Πρέπει να έχουμε πώς να ταΐσουμε τον κόσμο που θα απεργεί (με συντονισμό και αλληλεγγύη και αυτόματη στάση πληρωμών από τους ίδιους με το πού θα σηκώσουν όλα τα λεφτά από την τράπεζα ).

2 – 3. Πρέπει να μην πλήξουμε την κοινωνία και τα παιδιά, αλλά τους από πάνω, και να αποφύγουμε τις επιτάξεις. Τα δύο τελευταία με λειτουργικές καταλήψεις σχολείων μαζί με τους γονείς, τους φύλακες κτλ -και όχι με άρνηση να ανοίξουμε τα σχολεία- που, ενώ δε θα πληρώνεσαι, θα κάνεις το μάθημα ανοιχτό στην κοινωνία και κανείς δε θα μπορεί να σε κατηγορήσει ότι είσαι παράνομος για να σε επιτάξει.

Όλο αυτό βέβαια θέλει μια ώριμη και σκεπτόμενη κοινωνία και σίγουρα, αν το θέμα πέσει στο τραπέζι, θα βρεθούν κι άλλες λύσεις που δεν τις έχουμε ως τώρα σκεφτεί.

Δεν ξέρω πώς θα βγει, η ανάγκη θέλω να πιστεύω μας κάνει πιο ώριμους και πολυμήχανους .

Γενικά, θέλει πολλή σκέψη και συντονισμό, και κατά τη γνώμη ειδικών που έχουν ασχοληθεί με το θέμα, για να μην απογοητευτεί ο κόσμος άλλη μια φορά.

Καλή σου μέρα, ευχαριστώ, (αν και δε με βρίσκεις πάντα σύμφωνη με τα άρθρα σου), για την τροφή για σκέψη και για το γέλιο που μου ‘χεις χαρίσει :}

Κ. Κ.

(Αγαπητή φίλη, σκέφτηκα να γράψω για οικονομική στήριξη των απεργών καθηγητών – το είχα κάνει για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ-, αλλά είναι καλύτερα που το κάνετε εσείς. Ακόμα καλύτερα θα είναι η πρόταση για οικονομική στήριξη των καθηγητών στη διάρκεια της απεργίας τους να έρθει από τους συλλόγους γονέων και τους μαθητές. Προσωπικά, υπόσχομαι να στηρίξω τους καθηγητές στην απεργία τους, να τους στηρίξω οικονομικά όσο μπορώ, να προβάλλω όσο μπορώ από το μπλογκ μου τα αιτήματά τους, τις ανακοινώσεις τους και τα καλέσματά τους, και, αν χρειαστεί, να πάω και σε σχολεία να μιλήσω με τα παιδιά ή να κρατήσω μερικά παιδιά όσο δουλεύουν οι γονείς τους. Γενικά, είμαι στην διάθεσή της κοινωνίας με όλες μου τις δυνάμεις. Βέβαια, πρέπει και η κοινωνία να θέλει. Συμφωνώ πως πρέπει να είμαστε πρακτικοί στις αντιδράσεις μας. Όχι πολλά λόγια και …συναυλίες. Χρειάζεται ουσία. Σας ευχαριστώ.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.