Η φέτα είναι ελληνική

Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκεται η χώρα μας, αφού κινδυνεύει να χάσει την κατοχύρωση της ονομασίας της φέτας. Ο Καναδάς απειλεί τη χώρα μας, αφού σχεδιάζει να πλημμυρίσει την παγκόσμια αγορά με φέτα καναδικής προέλευσης και να οδηγήσει την Ελλάδα στην οριστική χρεοκοπία.

Το θέμα απασχόλησε πολύ έντονα και τους ηγέτες των G20, που συζήτησαν περισσότερο για το θέμα της φέτας παρά για τη Συρία, και χωρίστηκαν σε δυο στρατόπεδα για τη φέτα.

Ο Μπαράκ Ομπάμα τάχθηκε στο πλευρό του Καναδά, ενώ Ρωσία και Κίνα απέρριψαν την καναδική φέτα και τάχθηκαν στο πλευρό της Ελλάδας.

Μάλιστα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλυψε πως είναι σε συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση για την δημιουργία αγωγού που θα ξεκινάει από την Ήπειρο και θα μεταφέρει την ελληνική φέτα στη Μόσχα μέσω της Βουλγαρίας και της Μαύρης Θάλασσας.

Στη χτεσινή συνεδρίαση της Κομισιόν, η Ελληνίδα επίτροπος Μαρία Δαμανάκη υποστήριξε πως ο Καναδάς δεν μπορεί να χρησιμοποιεί την ονομασία «φέτα» για τα τυριά του -αφού η φέτα είναι ένα αρχαίο ελληνικό προϊόν- και πρότεινε ο Καναδάς να ονομάσει τη δική του φέτα «σκουληκομερμηγκότρυπα», ώστε να μην μπορεί κανένας καταναλωτής να προφέρει το όνομα και να σαπίζουν τα καναδικά τυριά στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Η Μαρία Δαμανάκη τόνισε πως έχει κάνει αγώνες για τη φέτα και θύμισε στους Ευρωπαίους ομολόγους της το εμβληματικό σύνθημα του Πολυτεχνείου «Φέτα-Παιδεία- Ελευθερία».

Ο Καναδάς σκοπεύει όχι μόνο να χρησιμοποιεί την ονομασία φέτα αλλά από την επόμενη χρονιά θα την ονομάζει “ελληνική φέτα”, αφού προτίθεται να εισάγει πρόβατα και κατσίκες από την Ελλάδα και να τους δώσει την καναδική υπηκοότητα.

(Σιχαίνομαι τη φέτα. Δηλαδή, αν φάω φέτα, μπορεί να πεθάνω. Οι φίλοι μου το ξέρουν καλά. Αντιθέτως, τρελαίνομαι για το φρέσκο γάλα. Επίσης, έχω μια απέχθεια για όλα τα τυριά – εκτός αν είναι ψημένα. Κάποτε θα πρέπει να γράψω για το προξενιό που μου έκαναν πριν από χρόνια με την κόρη του μεγαλύτερου τυρέμπορα σε ένα νησί που δούλευα. Δεν θα σας μείνει άντερο.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.