Ο Νίκος Μπογιόπουλος έφταιγε

Κόπηκε η στήλη “Ημεροδρόμος” του Νίκου Μπογιόπουλου από τον “Ριζοσπάστη”, χωρίς η εφημερίδα να εξηγεί γιατί έλαβε αυτήν την απόφαση. Μετά τις απολύσεις του τελευταίου διαστήματος στον “Ριζοσπάστη”, εξαφανίζεται και η πιο επιτυχημένη στήλη της εφημερίδας. Μάλλον επειδή ήταν κομμουνιστική.

Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω τι κάνει το ΚΚΕ.

Πίστευα πως η χρεοκοπία της χώρας θα έκανε το ΚΚΕ πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων.

Όλα ήταν ιδανικά για το λαϊκό κίνημα και τη λαϊκή συμμαχία. Η συγκυρία ήταν μοναδική.

Και ξαφνικά, το ΚΚΕ εξαφανίστηκε.

Το ΚΚΕ δεν έκανε την αυτοκριτική του για την στάση του, ενώ όποιος προσπαθεί να ασκήσει κριτική-ακόμα και με καλές προθέσεις- βαφτίζεται αμέσως “αντικομμουνιστής” που δεν σέβεται την ιστορία και τους αγώνες του ΚΚΕ.

Εγώ πίστευα πως θα ήταν αρκετά έξυπνοι για να εκλέξουν τον Νίκο Μπογιόπουλο στη θέση του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ.

Αλλά ο Μπογιόπουλος είναι νέος, γοητευτικός, εμπνέει, είναι καταρτισμένος, ο λόγος του σε συνεπαίρνει, γράφει και ματώνει, οπότε κρίθηκε ακατάλληλος και δεν βρέθηκε ούτε στο συνέδριο του ΚΚΕ.

Δεν ξέρω πού οφείλεται η στάση του ΚΚΕ τα τελευταία χρόνια. Με τους ρυθμούς του ΚΚΕ, υποθέτω πως θα το μάθουμε το 2055. Και οι ευθύνες για την στάση του ΚΚΕ θα αποδοθούν μάλλον στο Νίκο Μπογιόπουλο.

Στο τέλος, δεν θα μείνει κανένας κομμουνιστής στο ΚΚΕ.

Ο Νίκος Μπογιόπουλος είναι κομμουνιστής. Αυτοί είναι;

Όχι.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.