Στο κάστρο της Μεθώνης

Αγαπητέ πιτσιρίκο, γεια σου και πάλι. Επέστρεψα χθες το βράδυ στην “μαγευτική” Αθήνα από τη Μεθώνη Μεσσηνίας και σου στέλνω αυτές τις φωτογραφίες.

Για όσους δε γνωρίζουν, το κάστρο της Μεθώνης χτίστηκε το 1204 από τους Βενετούς και ήταν υπό τη διοίκηση τους μέχρι το 1490 μ.Χ., όταν ο Σουλτάνος Βαγιαζίτ Β’ συγκέντρωσε δυνάμεις και πολιόρκησε την Μεθώνη η οποία τελικά έπεσε το 1500 μ.Χ. Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα κάστρα της χώρας μας.

Δυστυχώς όμως, αν και έχει ελεύθερη είσοδο, το κάστρο κλείνει νωρίς, στις 3 το μεσημέρι, κι έτσι δεν μπορείς να μπεις μέσα την καλύτερη ώρα της ημέρας, κατά τη δύση του ηλίου δηλαδή, όταν η εικόνα είναι μοναδική. Οι τουρίστες αλλά και οι ντόπιοι επισκέπτες φτάνουν εκεί και μένουν έκπληκτοι, αφού δεν περιμένουν να είναι κλειστό.

Πάντως για τους τολμηρούς, υπάρχει πόρτα με κάγκελα στην αριστερή πλευρά του κάστρου εκεί που είναι τα βραχάκια, ύψους 2 μέτρων περίπου και μπορείς αν έχεις λίγη βοήθεια και δεν είσαι 1.52 να μπεις μέσα, όπως έκανα κι εγώ.

Δυστυχώς κάποιοι κανίβαλοι έχουν σπάσει τις λάμπες από τους προβολείς που έχουν τοποθετηθεί χαμηλά στα τοιχώματα του, για να το φωτίζουν τη νύχτα και εύχομαι να τους καεί το video και η τηλεόραση μαζί, η οποία παίζει σκουπίδια έτσι κι αλλιώς.

Πολλούς χαιρετισμούς,

Γιώργος

(Αγαπητέ φίλε, τους διόρισε όλους τους συμπατριώτες του στο Μουσείο της Ακρόπολης ο Σαμαράς, και δεν άφησε και μερικούς εκεί για το κάστρο της Μεθώνης. Καλά που πέρασαν και οι Βενετοί από αυτή τη χώρα και έκτισαν και κάτι όμορφο, γιατί θα είχαμε μείνει με την Ακρόπολη. Πάντως, επειδή έχω πάει και επειδή εγώ είμαι 1.52, υπάρχει κι άλλος τρόπος να μπεις στο κάστρο της Μεθώνης. Δεν τον γράφω γιατί θα μπουν μέσα όλοι οι 1.52, και θα τους βλέπουν οι τουρίστες απέξω και θα νομίζουν ότι όλοι οι Έλληνες είμαστε νάνοι. Να είστε καλά. Πάντα τέτοια.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.