Σημαία

Καλησπέρα πιτσιρίκο! Είχα σχεδόν ξεχάσει ότι έρχεται η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, μου τη θύμισε όμως το χρόνιο εθνικό ζήτημα των καναλιών, αλλά και πολλών συμπολιτών μας, αυτό της σημαίας! Ναι, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ήδη παρουσιάστηκε το πρόβλημα στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπως είδα το πρωί στις ειδήσεις. Μια Αλβανίδα αρίστευσε, ξεπέρασε τους υπόλοιπους συμμαθητές της κι έτσι πρέπει να παρελάσει κρατώντας τη σημαία.

Φυσικά το κοριτσάκι αρνήθηκε, μετά από τις γνωστές ομορφιές που ακολούθησαν.

Πραγματικά, δεν μπορώ να καταλάβω αν είμαστε τόσο κομπλεξικός λαός, στην πλειονότητά μας τουλάχιστον.

Μάλλον είμαστε, δεν ξέρω αν είναι μόνο δικό μας προνόμιο, αλλά επειδή εδώ ζω, λέω αυτό που βλέπω.

Και εξηγούμαι…γιατί μας πειράζει που θα σηκώσει μια αλβανίδα την ελληνική σημαία και δεν ασχολούμαστε με το ότι η συγκεκριμένη (όπως και πολλοί-πολλές άλλοι-άλλες αλλοεθνείς) ξεπέρασε τα ελληνόπουλα του σχολείου της;

Πώς δηλαδή το έκανε αυτό και μάλιστα σε μια ξένη διάλεκτο και γραφή από τη μητρική της;

Και γιατί, τέλος πάντων, ορισμένα “αλβανάκια” καταλαβαίνουν καλύτερα τα ελληνικά από τα ελληνόπουλα, όπως μας αποδεικνύουν κάθε χρόνο τα αποτελέσματα (σε πολλές παρελάσεις σε όλη τη χώρα);

Οι ελληνάρες όμως ντροπιάζονται μόνο για το θέμα της σημαίας, όχι για το ότι απλά κάποιος είναι κατά γενική ομολογία καλύτερος τους, πιο άξιος…στην ελληνική γλώσσα και γραμματεία, στην έκθεση ιδεών, στην ελληνική ιστορία, στα αρχαία ελληνικά…βέβαια η καταγωγή του δεν του επιτρέπει να σηκώσει τη σημαία.

Με όλες αυτές τις σκέψεις, τις οποίες ήθελα να μοιραστώ μαζί σου, κλείνω με δύο προτάσεις (μεταξύ σοβαρού και αστείου, αν και μεταξύ αυτών των δύο λέγονται και τα πιο σοβαρά πράγματα).

Για να λυθεί το φλέγον ζήτημα

1. Να ορίζεται σημαιοφόρος ο καλύτερος μαθητής, όπως ισχύει και τώρα δηλαδή, αρκεί να έχει ελληνική υπηκοότητα ή τέλος πάντων αρκεί να πούνε οι γονείς και οι συμμαθητές και τα ΜΜΕ ότι δεν είναι Αλβανός κτλ ή

2. Να ορίζεται σημαιοφόρος ο πραγματικά καλύτερος, κρατώντας όμως τη σημαία της πατρίδας του, τιμής ένεκεν που διακρίθηκε σε ελληνικό σχολείο!

(Για αποφυγή παρεξηγήσεων, θεωρώ μεγάλη τιμή να είσαι σημαιοφόρος σε παρέλαση και έχω άπειρο σεβασμό στο εθνικό μας σύμβολο.)

Να είσαι πάντα καλά!

(Αγαπητέ φίλε, τέσσερα χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας και την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας –και με την παραμονή των υπεύθυνων για την χρεοκοπία στη θέση τους μετά από εθνικές εκλογές- απορείτε ακόμα για το τι είναι ή πλειοψηφία των σύγχρονων Ελλήνων και περιμένετε να βγάλετε συμπέρασμα από το θέμα της σημαίας στις μαθητικές παρελάσεις; Είναι ολοφάνερο τι είναι οι σύγχρονοι Έλληνες και καλό θα ήταν να αφήναμε την γενιά του ’40 στην ησυχία της. Ήταν καλύτεροι από εμάς αλλά δεν μπορούν να μας ξεπλένουν για πάντα, ούτε να χρησιμεύουν σαν άλλοθι για την δική μας δουλοπρέπεια. Κάθε γενιά γράφει τη δική της ιστορία. Οι μαθητικές παρελάσεις θα έπρεπε να έχουν σταματήσει εδώ και χρόνια. Μπορεί να τις έχουμε συνηθίσει αλλά παραπέμπουν ευθέως στον φασισμό. Αν έχετε άπειρο σεβασμό στη σημαία ως εθνικό σύμβολο κάποιας χώρας, να διαμαρτυρηθείτε για την χρησιμοποίηση της σημαίας σε διαφημίσεις και ως άλλοθι και πατσαβούρα για κάθε καθυστερημένο στα γήπεδα και στους δρόμους. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.