Ψήφισμα Συλλόγου Φοιτητών Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. για διώξεις φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου

Ως Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας, καταδικάζουμε την επιχειρούμενη δίωξη φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου, λόγω των πολιτικών τους απόψεων και της συνδικαλιστικής τους ιδιότητας. Η Πρυτανεία, σε συνεργασία με τον πρώην καθηγητή του Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. Ιωάννη Σαριδάκη και την παράταξη της ΠΑΣΠ ΑΕΙ Κέρκυρας επιχειρούν να σπείρουν κλίμα τρομοκρατίας, να επιβάλλουν ένα αποστειρωμένο περιβάλλον και να καταπνίξουν οποιαδήποτε αντίθετη άποψη, οποιαδήποτε προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών που επικρατούν στο πανεπιστήμιο και την κοινωνία.

Προκειμένου να πετύχουν αυτούς τους στόχους, δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε μέσο, ακόμα και να ασκήσουν μηνύσεις που δεν τηρούν κανένα νομικό πρόσχημα.

Όσον αφορά το νομικό σκέλος, η απάντηση θα δοθεί σύντομα και θα αναιρέσει με στοιχεία τις υποτιθέμενες κατηγορίες.

Είναι πολύ πιθανό, ο πρώην καθηγητής του Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. Ιωάννης Σαριδάκης να κινήθηκε νομικά κατά των εκπροσώπων του Συλλόγου Φοιτητών του Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ., λόγω της απόφασης του Συλλόγου Φοιτητών να καταγγείλει την επανειλημμένη και αδικαιολόγητη ασυνέπειά του στις ακαδημαϊκές του υποχρεώσεις, καταγγελία που αυτονόητα στηρίχθηκε ομόφωνα και έχει προωθηθεί στα αρμόδια θεσμικά όργανα από την Γενική Συνέλευση του Τμήματος, για να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Η υπεράσπιση του δημόσιου πανεπιστημίου για εμάς δεν σημαίνει την κάλυψη τέτοιων συμπεριφορών, εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου.

Εδώ θα θέλαμε να σταθούμε στο καθαρά πολιτικό σκέλος της δίωξης. Είναι ξεκάθαρο ότι πρυτανεία – μεγαλοκαθηγητές – ΠΑΣΠ ακολουθούν κατά γράμμα τη θεωρία των δύο άκρων, προσπαθώντας να πείσουν την κοινή γνώμη για το αδιανόητο: ότι δηλαδή οι ακροδεξιοί και οι φασίστες που δολοφονούν στο σκοτάδι είναι το ίδιο και το αυτό με τους φοιτητές και τους εργαζόμενους που ονειρεύονται και διεκδικούν συλλογικά ένα καλύτερο πανεπιστήμιο και μια καλύτερη κοινωνία.

Τα συγκεκριμένα άτομα που επιδιώκουν την δίωξη είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι της ακαδημαϊκής κοινότητας στην Κέρκυρα.

Η πλειονότητα της ακαδημαϊκής κοινότητας, χωρίς να αποτελεί ένα ομοιογενές μίγμα ή μια προσδιορισμένη οντότητα και βεβαίως προερχόμενη από ποικίλες πολιτικές και ιδεολογικές αφετηρίες, στέκεται αλληλεγγύη στους φοιτητές.

Η δίωξη δεν πρέπει να περάσει. Θα σημαίνει την ποινικοποίηση των συλλογικών διεκδικήσεων και του πολιτικού λόγου, θα είναι μια ωμή καταδίκη της ελεύθερης έκφρασης στο χώρο του πανεπιστημίου. Χωρίς πολυφωνία, αντίλογο, κριτική και αμφισβήτηση, το πανεπιστήμιο είναι τέσσερις κενοί, μουχλιασμένοι τοίχοι, δεν διαφέρει καθόλου από φυλακή.

Καμία δίωξη στους φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση, στην πολιτική και συνδικαλιστική δραστηριότητα είναι αναφαίρετο και θα το υπερασπιστεί σύσσωμη η ακαδημαϊκή κοινότητα.

Σύλλογος Φοιτητών Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ.

(Καλησπέρα Πιτσιρίκο. Θα ήθελα να αναρτήσεις ή έστω να κάνεις αναφορά στο κείμενο το οποίο σου επισυνάπτω. Αυτή τη στιγμή στην Κέρκυρα ασκείται δίωξη σε φοιτητές από την Πρυτανεία, για κινητοποιήσεις που έχουν γίνει εδώ και τρία χρόνια. Mε ανυπόστατες κατηγορίες, σε συνεργασία με συγκεκριμένους καθηγητές και φοιτητές (της ΠΑΣΠ) επιχειρείται να ποινικοποιηθεί η δράση του Συλλόγου Φοιτητών και των φοιτητών που έχουν πολιτική και συνδικαλιστική δραστηριότητα. Το κείμενο έχει ήδη αναρτηθεί και σε ορισμένες ιστοσελίδες όπως πχ. left.gr/alfavita κ.ά και είναι σημαντικό να υπάρξει στήριξη γενικότερα.
Ευχαριστώ πολύ.
Με εκτίμηση,
Μ.Α.)

(Αγαπητή φίλη, θα αναρτήσω ό,τι μου στείλετε. Μαζί σας. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.