Γιατί δεν υπάρχει συγκρότημα «Αιώνιοι Φοιτητές»;

Αγαπητέ Πιτσιρίκο, με λένε Κώστα και είμαι «αιώνιος φοιτητής» στη Νομική του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Με το α. 33.8 ν. 4009/11 (ψηφίστηκε από κάποιο κόμμα που λεγόταν ΠΑΣΟΚ) καταργήθηκαν οι πτυχιακές εξεταστικές. Η εφαρμογή της συγκεκριμένης ρύθμισης ανεστάλη πέρυσι με σχετική υπουργική απόφαση, στην οποία έγινε χάρη στους φοιτητές λόγω της κρίσης. Φέτος δεν ισχύει κάτι τέτοιο γιατί κρίση δεν έχουμε, η ανάπτυξη έχει ήδη έρθει και στους πολιτικούς μας έχουν φυτρώσει τιτάνιοι όρχεις, οι οποίοι τους επιτρέπουν το αντάρτικο με την τρόικα.

Οπότε, πλέον δεν υπάρχει ανάγκη να είναι κάθε εξεταστική πτυχιακή και ο νόμος εφαρμόζεται κανονικά.

Το Υπουργείο κατανόησε ορθότατα πως η αποτυχία των φοιτητών οφείλεται στη μειωμένη αντιληπτική τους ικανότητα και όχι στην αδυναμία των καθηγητών να τους μεταδώσουν γνώσεις.

Οπότε, αν κοπήκαμε το Σεπτέμβρη (επειδή είμαστε βλάκες) σε μάθημα εαρινού εξαμήνου, μας δίνουν την ευκαιρία να το διαβάσουμε για περίπου μία χρονιά ώστε να έχουμε το καλοκαίρι «σίγουρες» πιθανότητες επιτυχίας.

Ταυτόχρονα δεν θα οδηγούμε στην αύξηση των δεικτών της ανεργίας, γιατί θα είμαστε ακόμη τεχνικά φοιτητές και όχι στο στάδιο άνεργος λίγο πριν το πτυχίο.

Βέβαια το πανεπιστήμιό μας φάνηκε αρχικά να επιτρέπει ακόμη και για την εξεταστική του χειμώνα το να εξεταστούμε σε μαθήματα εαρινού εξαμήνου.

Μετά από λίγες μέρες κατάλαβαν το λάθος τους και πλέον μας δίνουν την χαρά να διαβάζουμε ένα μάθημα για οχτώ μήνες.

Φυσικά δεν θα είμαστε το μοναδικό πανεπιστημιακό ίδρυμα που θα συμμορφωθεί με τις επιταγές του παραπάνω νόμου.

Πολλοί φοιτητές πιαστήκαμε στον ύπνο, αλλά καλά να πάθουμε γιατί δεν αντιδράσαμε όλοι αρκούντως δυναμικά στο νόμο Διαμαντοπούλου.

Υ.Γ. Σε παρακαλώ πολύ δημοσίευσέ το μπας και ξυπνήσει κανείς (δεν παίζει, μια χαρά κοιμόμαστε, αλλά μία ακόμη προσπάθεια δεν βλάπτει).

Σ’ ευχαριστώ πολύ

(Αγαπητέ Κώστα, με συγκινεί πολύ η προσπάθειά σου να πάψεις να είσαι αιώνιος φοιτητής και να γίνεις αιώνιος άνεργος. Επίσης, σκέφτομαι πως το «Αιώνιοι φοιτητές» θα ήταν ωραίο όνομα για συγκρότημα. Και το «Αιώνιοι άνεργοι» δεν είναι άσχημο. Καλή επιτυχία και καλό πτυχίο. Βρες και μια πλούσια.)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.